(Til 4 personer)
3 plater filodeig
vegetabilsk olje
sesamfrø
Frukt
1 mango
1 papaya
1 appelsin
1/2 ananas
2 ss honning
1 dl eplemost
1/2 sitron
Krem
0,5 l yoghurt, helst gresk/tyrkisk
8 ss kokosmelk
1 lime
Hvis du ikke får tak i gresk yoghurt, sil av vann fra yoghurt naturell ved og ha den over i et kaffefilter eller tefilter av stoff. La den stå i 30 min. slik at den får rent av seg. Ved å gjøre dette, oppnår du en yoghurt som har en tykkere og søtere konsistens og smak. Skjær
fruktene i litt tynne biter. Appelsinen blir best hvis du skjærer ut filetene. Det gjør du ved og først skjære av skallet med en skarp kniv. Så skjærer du med kniven inn i appelsinen
rett ved «skilleveggene». Skjær ut tynne båter/fileter. Ha all frukten i en kjele sammen
med sitronsaft, honning og eplemost. Kok 4–5 minutter. Avkjøl. Rør yoghurten med kokosmelk og saften fra limen. Pensle hver lag med filodeig med olje og legg de oppå hverandre på et bakepapir. Dryss over sesamfrø og skjær firkanten i 16 firkanter. Stek
på 180° i ca. 8 minutter. Anrett ved og legge lagvis filodeig (får du ikke tak i filodeig i frysedisken, bruk butterdeig, men kjevle veldig tynt ut), frukt og krem. Denne desserten kan du lage dagen i forveien, men ikke sett den sammen før rett før servering.
