Dessert

Tropisk himmel

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 4 personer)3 plater filodeigvegetabilsk oljesesamfrøFrukt1 mango1 papaya1 appelsin1/2 ananas2 ss honning1 dl eplemost1/2 sitronKrem0,5 l yoghurt, helst gresk/tyrkisk8 ss kokosmelk1 limeHvis du ikke får tak i gresk yoghurt, sil av vann fra yoghurt naturell ved og ha den over i et kaffefilter eller tefilter av stoff. La den stå i 30 min. slik at den får rent av seg. Ved å gjøre dette, oppnår du en yoghurt som har en tykkere og søtere konsistens og smak. Skjærfruktene i litt tynne biter. Appelsinen blir best hvis du skjærer ut filetene. Det gjør du ved og først skjære av skallet med en skarp kniv. Så skjærer du med kniven inn i appelsinenrett ved «skilleveggene». Skjær ut tynne båter/fileter. Ha all frukten i en kjele sammenmed sitronsaft, honning og eplemost. Kok 4–5 minutter. Avkjøl. Rør yoghurten med kokosmelk og saften fra limen. Pensle hver lag med filodeig med olje og legg de oppå hverandre på et bakepapir. Dryss over sesamfrø og skjær firkanten i 16 firkanter. Stekpå 180° i ca. 8 minutter. Anrett ved og legge lagvis filodeig (får du ikke tak i filodeig i frysedisken, bruk butterdeig, men kjevle veldig tynt ut), frukt og krem. Denne desserten kan du lage dagen i forveien, men ikke sett den sammen før rett før servering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer