Musikk

Trøsteplate fra Beth

Liker du Ane Brun? Da bør du høre på Beth Orton.

Publisert
Sist oppdatert
Beth Orton er i disse dager aktuell med fjerdeplata Comfort of Strangers. Hun har alltid vært litt annerledes enn andre damer med gitar - artister man kan putte i den vide båsen "singer/songwriter" - med sin bakgrunn fra klubbmusikkscenen og samarbeid med superprodusent William Orbit. Hun spilte ikke bare kassegitar, hun dro sannelig på med litt freshe beats også! Beth samlet fans både fra elektronika- og folk-leiren da hun solodebuterte med Trailer Park.

Før debuten hadde hun jobbet med sterke elektronikanavn som Red Snapper og The Chemical Brothers, i tillegg til nevnte William Orbit. At hun satset på kassegitar og lavmælt sang på Trailer Park, overrasket derfor mange. Snart etablerte Orton seg imidlertid som som et av de mest spennende crossover-navnene i amerikansk trubadurtradisjon.

Nå er Beth tilbake med album nummer fire, Comfort of Strangers. Her søker Beth tilbake til sine musikalske røtter i en barndom preget av musikken fra Beatles, Joni Mitchell, Bob Dylan og Neil Young.

- Jeg dukket ned i musikken fra singer/songwritere jeg hørt på som ung, forteller Beth på sin hjemmeside. Hun kan se tilbake på en oppvekst preget av musikk.
- Det var alltid musikk rundt meg. Veggene ristet av musikken broren min spilte, han gikk gjennom så godt som alle sjangre og spilte alt på et øredøvende volum, sier Orton.

Beth Orton har gjennom hele karrieren søkt etter elementer som fremhever særtrekket hennes, nemlig den helt spesielle måten hun bruker stemmen på. Produsent Jim O'Rourke sørger for at Beths luftige stemme får rom, og skrur ned alt annet. Resultatet denne gang er et mer dempet lydbilde, som kler Orton godt. Elektronikalementene er så godt som borte, men forsiktige trommer, insisterende piano og Beths kassegitar bygger opp under hennes sterke tekster på nydelig vis.

Albumet har blitt meget godt mottatt, spesielt i den britiske musikkpressen, og nysgjerrige lyttere kan høre hele albumet gratis her.

Beth Orton er ute med en ny plate. Den bør du høre på. Foto: Promo
Beth Orton er ute med en ny plate. Den bør du høre på. Foto: Promo Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer