SAMMENSVEISET: Da de flyttet sammen, var det en «test» for å se om forholdet fungerte i praksis. – Både vi, og våre tre barn, har lært oss å tilpasse oss hverandre. Det er viktig for å kunne overleve hverdagen. Foto: Pål Bentdal
SAMMENSVEISET: Da de flyttet sammen, var det en «test» for å se om forholdet fungerte i praksis. – Både vi, og våre tre barn, har lært oss å tilpasse oss hverandre. Det er viktig for å kunne overleve hverdagen. Foto: Pål Bentdal Vis mer

Tjukkasgjengen

Turgåingen førte Irene (38) og Vidar (46) sammen

Begge ønsket å endre livsstil og få seg kjæreste. Nå har ønskene blitt oppfylt!

ALLERS.NO: Irene Pedersen (38) og Vidar Dahle (46) møtte hverandre i Bergen, våren 2012. Ett år etter at de møttes ble de samboere, og til neste år planlegger de bryllup!

Før de møttes bodde Irene alene med sine to tenåringssønner. Hun var klar for å komme seg mer ut, både for å trimme og møte folk. Vidar var også single, med en sønn fra et tidligere forhold. Også han kjente på behovet for å komme i bedre form.

Både Vidar og Irene hadde meldt seg inn i Venneklubben og Tjukkasgjengen – sosiale nettverk på Facebook der medlemmene selv arrangerer treff og trimturer.

Via en medlemsgruppe for bergensområdet legger Irene merke til Vidar første gang. Det er noe med måten han skriver på som gjør henne nysgjerrig på hvem han er. «Oh, my god» er det første hun tenker når hun sjekker ut Facebook-profilen hans og finner ut at han liker fotball, en idrett hun selv ikke har brydd seg noe særlig om.

I dag har Irene selv sesongkort på Brann Stadion!

SATSER: Både Irene og Vidar hadde lange forhold bak seg da de møttes. – Fordelen med å møte noen i voksen alder, er at vi vet hva vi ser etter i en partner. Foto: Pål Bentdal
SATSER: Både Irene og Vidar hadde lange forhold bak seg da de møttes. – Fordelen med å møte noen i voksen alder, er at vi vet hva vi ser etter i en partner. Foto: Pål Bentdal Vis mer

LES OGSÅ: Jeg visste ikke hva forelskelse var før jeg møtte Sonny.

Gåtur med gjengen

Det var Vidar som tok initiativet til om noen ville bli med på en gåtur i Tjukkasgjengen.

– Fordi jeg hadde en sønn, tenkte jeg at dette kunne være en fin aktivitet for oss to sammen med andre, sier Vidar.

Sammen med en venninne møtte Irene spent opp en søndagsformiddag, i bunnen av Fløibanen.

– Jeg ville ikke dra dit alene, erindrer Irene.

Etter en time var turen over. Irene hadde vekslet noen ord med Vidar og fattet en interesse for ham uten helt å skjønne hvorfor. Hun hadde jo hilst og snakket litt med alle som møtte opp, og det samme hadde Vidar.

Uken etter den første turen, ble det planlagt en ny tur. Da turen var omme, ville Vidar gå en ekstra runde. Skulle han komme i form, var han nødt til å presse seg selv og kroppen. Han hadde en vond skulder, hadde fått påvist diabetes 2, og slet med overvekt. Å gjøre noe med livsstilen, var på høy tid.

– Jeg var i veldig dårlig form, innrømmer Vidar.

Irene var rask til å slenge seg med på ekstrarunden.

HøYT OPPE: Irene og Vidar på Lyderhorn, et av Bergens syv fjell, 396 m.o.h, sommeren 2012. Foto: Pål Bentdal
HøYT OPPE: Irene og Vidar på Lyderhorn, et av Bergens syv fjell, 396 m.o.h, sommeren 2012. Foto: Pål Bentdal Vis mer

LES OGSÅ: Sammen igjen - 20 år etter!

Dro ut sammen

En kveld skulle Vidar ut på byen med en kamerat. Kunne Irene tenke seg å bli med? Som sagt, så gjort. Irene tok med seg en venninne og slengte seg med. Etter denne kvelden snakket de sammen hver dag.

– Vi ble ikke sammen med én gang, sier paret og smiler lurt.
– Vi brukte tid på å bli kjent.

Det er lett å se at paret er forelsket. Det er noe med tonen. Måten de ser på hverandre, de smiler med både munnen og øynene når de forteller om måten de møttes på.

– Vi trives veldig godt i hverandres selskap, sier Irene og får et bekreftende nikk fra Vidar. – Jeg liker det meste ved Vidar. Han er veldig snill, han har humor, og jeg liker at han kan være litt frekk i kjeften, sier hun.

Forholdet deres vokste fram over tid etter hvert som de lærte hverandre å kjenne.

– Når man har noen lange forhold bak seg, vet man veldig godt hvordan man ikke vil ha det. Samtidig vet man ikke alltid så klart hvordan man vil ha det. Man er åpen for diskusjon og kompromisser, mener begge to.

VILLE KOMME I FORM: Vidar meldte seg inn i «Tjukkasgjengen» for å komme i bedre form. Der møtte han single Irene. Foto: Pål Bentdal
VILLE KOMME I FORM: Vidar meldte seg inn i «Tjukkasgjengen» for å komme i bedre form. Der møtte han single Irene. Foto: Pål Bentdal Vis mer

LES OGSÅ: Kjærlighet ved første blikk

Svigermors drøm

Sommeren 2012 var moren til Irene på besøk, og Vidar skulle møte henne for første gang. Irene reagerte på at Vidar oppførte seg rart og forsvant inn på rommet til sønnene hennes med det samme han kom inn døren. Skulle han ikke hilse?

Men Vidar hadde et viktig ærend. Han ville få sønnenes tillatelse til å være kjæreste med moren. Han hadde allerede snakket med sin egen sønn. Dette skulle gjøres ordentlig.

På kjøkkenet litt senere, ler den ene sønnen og sier: «Du skjønner virkelig ingenting, du, mamma». Irene ser forvirret fra ham til moren. Så kommer Vidar inn. Han har vært ute i bilen og hentet roser. «Skal vi være kjærester?» spør han. «Du er svigermors drøm», utbryter en rørt svigermor.

Fra første stund har både Irene og Vidar vært veldig åpne med hverandre. Irene har traumatiske erfaringer fra oppveksten, noe hun ikke fikk hjelp til å bearbeide før hun ble voksen. Det førte til at hun møtte veggen i 2008. Nå har hun kommet seg på beina igjen og er i arbeidspraksis i resepsjonen på Universitet i Bergen.

UT PÅ TUR: Vidar og Irene på Håøytoppen i fjor.  Foto: Pål Bentdal
UT PÅ TUR: Vidar og Irene på Håøytoppen i fjor.  Foto: Pål Bentdal Vis mer

LES OGSÅ: Kjærlighetshistorien du bare MÅ lese!

Gir trygghet

– Jeg studerte tidligere, men helsen holdt ikke, så jeg måtte avslutte. Nå føler jeg at det er for sent. Jeg vil gjerne jobbe og bidra i samfunnet, så jeg håper den jobben jeg har fått nå kan være et springbrett for videre karriere.

Da Irene møtte Vidar, sto hun midt i den mest krevende delen av terapien. Å ha Vidars støtte har vært uvurderlig. Han var den som fikk Irene til å forstå at hun var god nok.

– Vidar har gitt meg trygghet. Takket være behandling, egeninnsats og ham, har jeg bearbeidet fortiden, sier Irene og legger til:

– Jeg har alltid virket sterk utad. Uansett hvor tøft jeg hadde det, tok jeg på den positive maska som skulle overbevise alle om at jeg hadde det bra. Det har kostet.

For Vidar har det vært en selvfølge å stille opp når Irene har trengt ham.

– Jeg har lært mye av Irene og hennes måte å komme seg på beina på. Og jeg har fått et bredere syn på folk som av forskjellige grunner havner på NAV. Vi skal ikke dømme.

Å kunne kommunisere tror paret er nøkkelen for å få et forhold til å fungere.

– Kjemi og evne til å kunne snakke sammen om alt. Å være like mye bestevenn som kjæreste.

KJÆRLIGHET: Neste år skal Vidar og Irene gifte seg. Foto: Pål Bentdal
KJÆRLIGHET: Neste år skal Vidar og Irene gifte seg. Foto: Pål Bentdal Vis mer

LES OGSÅ: Jeg kunne ikke gi slipp på henne

Ble samboere

Ett år etter de møttes, flyttet de sammen, i mai 2013. Da begynte en ny epoke. Kunne de få det til å fungere i praksis med tre barn? Vidars sønn er 11, og Irenes to gutter er 14 og 16 år.

Foreløpig har de leid seg et hus ikke langt unna sentrum, men paret drømmer om å kjøpe noe eget.

– Å bo sammen har vært vårt minste problem og gått over all forventning. Det handler om at vi – og barna våre – må lære oss å tilpasse oss hverandre og respektere at vi er forskjellige.

Problemer som oppstår, løser de underveis.

– Vi snakker sammen og jobber oss gjennom det. Det gjør at både vi og forholdet utvikler seg. Men, sier de og ser lurt på hverandre: – Noen ganger må vi også være enige om at vi er uenige, og at det er helt greit.

1. april i år fridde Vidar. Nå planlegger de bryllup neste år. De er enige om at det skal være en enkel, borgerlig vielse med de nærmeste til stede. Begge er fortsatt medlem i Venneklubben og Tjukkasgjengen.

– Miljøet er så inkluderende, og trenger du å komme deg ut og å få venner, er dette stedet. I tillegg til å komme i bedre form, er dette en fin måte å skaffe seg et nettverk på.

– Vi er glad det ble oss!
 

Tjukkasgjengen

Ble startet av Jan Ellefsen fra Moss i januar 2012. Han opprettet et Facebook-nettverk hvor folk kan finne sammen og arrangere gåturer i sitt eget nærområde – gratis trim og sosialt tiltak i ett.
I skrivende stund finnes det ca. 30 000 «tjukkaser», gjennom 350 underavdelinger, i både Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Spania, Hellas, Tyrkia, Skottland, Canada og USA.

Venneklubben

Nettverk startet av Steinar Halleland i Stavanger i september 2011, som kjente seg ensom som nyinnflyttet i byen. Har også flere lokale klubber rundt omkring i Norge.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: