Tuva Fellman

Tuva Fellman måtte fjerne det ene brystet

Den folkekjære radio- og TV-profilen fikk konstatert forstadie til brystkreft.

TUVA FELLMAN: Den anerkjente TV-profilen Tuva Fellman er åpen om brystkreftdiagnosen. Her med forloveden Ronny Brede Aase i forbindelse med et KK-intervju gjort høsten 2020. FOTO: Astrid Waller // KK
TUVA FELLMAN: Den anerkjente TV-profilen Tuva Fellman er åpen om brystkreftdiagnosen. Her med forloveden Ronny Brede Aase i forbindelse med et KK-intervju gjort høsten 2020. FOTO: Astrid Waller // KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tuva Fellman (34) er blitt en kjent og kjær radio- og TV-profil, og har nylig vært å se i det omdiskuterte TV-programmet Naked Attraction på TVNorge.

34-åringen fra Oslo har aldri vært redd for å snakke høyt om kropp, sex og følelser - og ledet i mange år opplysningsprogrammet Juntafil på NRK radio.

I begynnelsen av august i år valgte Tuva å være åpen og ærlig om en svært personlig hendelse, i håp om at kanskje andre sjekker seg én gang for mye enn én gang for lite.

På Facebook-profilen sin delte nemlig Tuva et sterkt og ærlig innlegg om at det i mai ble oppdaget forstadie til brystkreft, og at hun som en følge av dette har vært nødt til å fjerne det ene brystet.

I det ærlige innlegget forteller hun også at hun etter en lang og tung periode, er på bedringens vei.

«Endelig er jeg på beina igjen, etter det som har kjentes ut som en evighet, men som egentlig bare har vært noen måneder. (...) Er det noe jeg skal ta med meg fra alt dette, så er det at dersom det er noe med kroppen din som endrer seg, føles rart eller feil - så må du ta det på alvor» skriver ettbarnsmoren i innlegget.

Utsetter bryllupet

Tuva er forlovet med radio- og TV-profil Ronny Brede Aase (34), og høsten 2020 ble de to foreldre for første gang.

KK møtte Tuva og Ronny kort tid før fødselen, og da var de begge veldig spente på hvordan fremtiden med den lille kom til å bli. De fortalte også at bryllupet de hadde planlagt er blitt utsatt som følge av pandemi og barnefødsel.

- Vi kjører på i 2022. Det føltes riktig for oss begge to. Dessuten er det gøy å ha en fest der Tuva ikke må amme og styre på. Vi vil gjerne ha den sommeren til å bli enda bedre kjent med vårt nye barn, og ikke måtte planlegge bryllup, forklarte Ronny for et snaut år siden.

LYKKELIG FORLOVET: Ronny gikk ned på kne (les: fridde over en Pepsi Max og potetgullpose) i Sogn og Fjordane sommeren 2019. FOTO: Astrid Waller // KK
LYKKELIG FORLOVET: Ronny gikk ned på kne (les: fridde over en Pepsi Max og potetgullpose) i Sogn og Fjordane sommeren 2019. FOTO: Astrid Waller // KK Vis mer

- Når vi får barn, tror jeg også at det kommer til å være mange ting som vi er opptatt av, som vi ikke er opptatt av nå. Men nå vet jeg ikke hva de tingene er, så da er det jo litt dumt å planlegge et bryllup nå når man ikke vet hva behovene blir, la Tuva til.

Sluttet i NRK

Både Tuva og forloveden Ronny har det siste året gått fra fast jobb i statskanalen NRK, til å søke nye utfordringer hos konkurrenten. Samboerparet har begge fått nye jobber i TVNorge og Discovery+.

Denne våren åpnet Tuva opp overfor KK om den nye jobben, og det å forlate den trygge tilværelsen i statskanalen - som hun har vært en del av siden slutten av tenårene.

- Det var skummelt. Jeg er på en måte vokst opp i NRK, det var der jeg fikk mine første skattesmeller, fant mine beste venner og fikk meg samboer!

KK har vært i kontakt med Tuva Fellman, som har gitt oss tillatelse til å embedde innlegget. Hun ønsker ikke å utdype noe mer enn det som står i teksten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer