Fulle Barn

Tuva var 13 år da hun kom hjem full for første gang

- Jeg tenkte: «hva gjør jeg nå?», sier Hélène Fellman (57). Og gjorde noe de fleste ikke kunne gjettet seg til.

MOR OG DATTER: 15 år etter at hun kom hjem full, sier Tuva Fellman at hun gjerne bruker moren, Hélène, som rollemodell. Foto: Geir dokken
MOR OG DATTER: 15 år etter at hun kom hjem full, sier Tuva Fellman at hun gjerne bruker moren, Hélène, som rollemodell. Foto: Geir dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hélène Fellman (57) husker følelsen da datteren Tuva Fellman (28) kom hjem full for første gang.

– Hun var jo bare 13 år, så jeg ble veldig overrasket og tenkte «hva gjør jeg nå?» 

Hun husker hun kjente på redselen for å bli stående handlingslammet da hun fikk tenåringer i huset. Hva gjør man når man ikke aner hva man skal gjøre?

Tuva våknet neste morgen og tenkte: «Nå har jeg driti meg skikkelig ut!» Hun var sikker på at hun skulle bli kjeftet huden full da hun slukkøret tasset ned på kjøkkenet til moren.

– Det er klart 13 år er tidlig, og jeg visste jo at jeg hadde skuffet henne. 

LES OGSÅ: 6 gode råd til tenåringsforeldre

Nyttet ikke å kjefte

Da Tuva kom ned på kjøkkenet, satt mamma ved kjøkkenbordet med en splitter ny mobiltelefon foran seg. Tuva hadde ønsket seg akkurat den modellen lenge.  

– Mamma sa den var til meg. Jeg skjønte ingenting. 

– Å kjefte var meningsløst i og med at jeg visste at hun allerede angret og skammet seg. Og verken Tuva eller søsteren hennes fikk noe særlig høyt beløp i ukepenger, så det var ikke noe vits i å ta fra henne det. Derfor sa jeg til henne: «Nå får du denne telefonen, men skjer dette igjen, så tar jeg den fra deg.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer