Tenåringsgravid:

Tuva var bare 16 år da hun oppdaget at hun var gravid

- Jeg fikk først panikk, sier Tuva Levie Olsen (17).

DELER: - Når du får barn i en alder av 17 år i en liten kommune, så ønsker jeg å dele mine erfaringer rundt det. FOTO: Privat
DELER: - Når du får barn i en alder av 17 år i en liten kommune, så ønsker jeg å dele mine erfaringer rundt det. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en alder av 16 år fikk Tuva Levie Olsen fra Ørnes i Meløy kommune den uventede beskjeden om at hun var gravid. En graviditet som ikke var planlagt, men hvor hun sammen med kjæresten og barnefar Hermann Frøskeland (21) tok valget om å beholde barnet.

Siden desember 2020 har vi (avisa Kulingen, red. anm.) fulgt det unge paret som er bosatt i Glomfjord i Meløy kommune. Vi har fulgt prosessen under graviditeten, etter fødselen og det første halvåret som nybakte foreldre.

Tuva er født og oppvokst i kommunesenteret Ørnes i Meløy kommune, mens Hermann er fra Glomfjord. Paret som hadde kjent hverandre over lengre tid ble sammen i februar 2020. I mai 2020 forlovet de seg.

- Kom som et sjokk

Det skulle ikke ta lang tid før partnerskapet til det nyetablerte paret skulle bli satt på prøve. 2. juli følte Tuva seg ikke helt i form.

- Jeg følte meg kvalm og slapp. Selv om jeg hadde vært ute dagen før, hadde jeg kun drukket to bokser cider. Så jeg trodde ikke det var fyllesyken som gjorde det. Så jeg bestemte meg for å ta en graviditetstest, for å se om jeg var gravid, forteller Tuva som etter testen fikk et sjokk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer