Sofie Caroline Nilsen

TV-profilen holdt aborten hemmelig

Sofie Caroline Nilsen åpner opp om den vonde erfaringen i ny bok.

SOFIE CAROLINE NILSEN: Influencer og TV-profil Sofie Caroline Nilsen er ute med sin første bok, der hun åpner opp om barndommen, Utøya og aborten hun har holdt hemmelig. FOTO: Rune Stoltz Bertinussen
SOFIE CAROLINE NILSEN: Influencer og TV-profil Sofie Caroline Nilsen er ute med sin første bok, der hun åpner opp om barndommen, Utøya og aborten hun har holdt hemmelig. FOTO: Rune Stoltz Bertinussen Vis mer
Publisert

Den lille jenta ser på mens moren forsøker å stable handleposene på setet mellom dem. Bussen kjører i en rasende fart, og det er nummeret før innholdet i handleposene ligger på det skitne gulvet. Jenta slår blikket ned når moren forsøker å signalisere at hun trenger hjelp.

For Sofie vil ikke at folk skal tro at de kjenner hverandre. Hun vil ikke at folk skal tenke at det er mor og datter som er på vei hjem fra matbutikken. Og gud forby om noen hun kjenner kommer på og ser dem her. På bussen.

Sofie er flau over moren sin.

«Hvorfor har ikke mamma bil som alle andre foreldre?» tenker hun mens blikket er festet på en størknet tyggis på setet foran henne.

«Hvorfor må mamma alltid telle opp småmynter når vi er i matbutikken?». Sofie kjenner at gråten er på vei opp halsen.

Alt hun vil er å komme seg bort.

Bort fra bussen. Bort fra handleposene. Bort fra Tromsø.

Hun vil ikke at alle rundt henne skal tenke at «der går hun som mistet faren sin og som har en mor med dårlig råd».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer