Dietter

Uerfilet med pesto og pasta

Publisert
Sist oppdatert






Du kan variere med å bruke andre fisketyper i denne retten. Både annen hvit fisk og laks eller ørret passer godt.

(Til 4 personer)
600 g uerfilet
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts pepper
4 ss yoghurt naturell
160 g pasta

GRØNNSAKBLANDING
2 gulrøtter
1 squash
1 løk
1 ts margarin (kan sløyfes)
1/2 dl grønnsakskraft

PESTO
1 bunt finhakket basilikum
1 ss pinjekjerner
20 g parmesan-ost
1/2 ss kaldpresset olivenolje

Lag pestosaus av frisk basilikum, pinjekjerner, olivenolje og parmesan. Kjør blandingen til en jevn masse i en food processor. Bland sammen sitronsaft, salt og pepper, og pensle blandingen på fiskefiletene. Legg fisken i en ildfast form.

Fordel pestoen på filetene. Stek fisken midt i stekeovnen på 200° i cirka 15 minutter. Kok pasta som anvist på pakken. Skjær løk i båter, squash og gulrøtter i tynne skiver. Surr løken i margarin (eller tørrstek den hvis du vil ha et enda magrere alternativ) til den er myk. Tilsett squash og surr videre i 1 minutt.

Tilsett gulrøttene og grønnsakskraft og la det alt koke i 2–3 minutter. Server ueren med pasta og grønnsakblanding og en skje naturell yoghurt på toppen.

Uerfilet med pesto og pasta.
Uerfilet med pesto og pasta. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer