Du kan variere med å bruke andre fisketyper i denne retten. Både annen hvit fisk og laks eller ørret passer godt.
(Til 4 personer)
600 g uerfilet
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts pepper
4 ss yoghurt naturell
160 g pasta
GRØNNSAKBLANDING
2 gulrøtter
1 squash
1 løk
1 ts margarin (kan sløyfes)
1/2 dl grønnsakskraft
PESTO
1 bunt finhakket basilikum
1 ss pinjekjerner
20 g parmesan-ost
1/2 ss kaldpresset olivenolje
Lag pestosaus av frisk basilikum, pinjekjerner, olivenolje og parmesan. Kjør blandingen til en jevn masse i en food processor. Bland sammen sitronsaft, salt og pepper, og pensle blandingen på fiskefiletene. Legg fisken i en ildfast form.
Fordel pestoen på filetene. Stek fisken midt i stekeovnen på 200° i cirka 15 minutter. Kok pasta som anvist på pakken. Skjær løk i båter, squash og gulrøtter i tynne skiver. Surr løken i margarin (eller tørrstek den hvis du vil ha et enda magrere alternativ) til den er myk. Tilsett squash og surr videre i 1 minutt.
Tilsett gulrøttene og grønnsakskraft og la det alt koke i 2–3 minutter. Server ueren med pasta og grønnsakblanding og en skje naturell yoghurt på toppen.
