Hvit Sjokoladekake

Uimotståelig blanding av søtt og syrlig

Hvit sjokolade er betydelig søtere enn mørk, så litt syrlig smak som bringebær og kiwi gir god balanse.

Uimotståelig blanding av søtt og syrlig
Publisert
Sist oppdatert

(ca. 10 biter)

100 g hvit sjokolade
100 g smør
3 egg
2 ½ dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker

Pynt:
bringebær
kiwi
melis

Hakk sjokoladen og smelt smøret. Ta kjelen av varmen. Tilsett sjokoladen og la den smelte under omrøring.

Pisk egg og sukker luftig. Bland mel og vaniljesukker. Rør det i eggedosisen sammen med sjokoladeblandingen.

Hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 15 minutter. Avkjøl kaken.

Pynt med pisket krem, bringebær og kiwi ved servering. Dryss lett med melis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer