Kylie Minogue

Underbare Uma

Samuraikriger, vampete 50-tallsbabe og sist men ikke minst vertinne for Nobelkonserten. Her er Uma Thurmans ulike roller og stiler.

Publisert
Sist oppdatert
Kule Mrs. Mia Wallace med pasjeklipp og hvite skjorter i «Pulp Fiction», krigersk heltinne i gul treningsdress i «Kill Bill»-filmene og flagrende flott på den røde løper. Skuespiller Uma Thurman er ett av våre store stilikon, og regnes som filmens ypperste femme fatale.

Se stor bildespesial av Uma Thurmans ulike stiler her.


Men til tross for sin voldelige framtoning i eksempelvis «Kill Bill»-filmene er Uma en aktiv forkjemper for strengere våpenlovgivning. Som så mange av hennes kollegaer i Hollywood står hun på venstresiden i amerikansk politikk, og er opptatt av politiske og sosiale temaer. Uma er blant annet styremedlem i Room to Grow, en veldedig organisasjon som gir støtte til fattige barnefamilier, og hun er også kjent for å støtte flere veldedige saker.

Derfor passer det henne midt i blinken å hylle fredsprisvinneren Al Gore og FNs klimapanel som vertinne under Nobel-gallaen i Oslo Spektrum tirsdag. Thurman har også lenge vært en het kandidat til jobben.

- Uma Thurman har stått på ønskelisten vår veldig lenge. Hun har en høy profil over hele verden, så hun er defintivt et svært godt navn for oss, sier produsenten for Nobelkonserten, Odd Arvid Strømstad, til Dagbladet.

– Hun har en ikonisk stil og substans, og konserten vil bidra enormt med å spre det globale fredsbudskapet, sier direktør Geir Lundestad ved Det Norske Nobelinstitutt.

Thurman skal stå i spissen for konserten med skuespiller Kevin Spacey, kjent for filmer som «American Beauty» og «The Ususal Suspects».

På scenen entrer også artister som Alicia Keys, Melissa Etheridge, Annie Lennox, Kylie Minogue, Juanes, KT Tunstall, Earth Wind & Fire, Morten Harket og Junoon.Les også:
 • Se stor bildespesial av Uma Thurmans ulike stiler
 • Uma vertinne for Nobelkonserten
 • Krystallklar kjole for Uma
 • Uma var storrøyker


 • Uma Thurman er stilikon nummer èn. I rollen som den vampete Mrs. Mia Wallace i «Pulp Fiction» fra 1994, for eksempel, gjorde hun pasjeklipp og hvite skjorter supertrendy. Mrs. Mia Wallace-parykkene gikk også så det suste i kostymebutikkene i mange år etterpå.
  Uma Thurman er stilikon nummer èn. I rollen som den vampete Mrs. Mia Wallace i «Pulp Fiction» fra 1994, for eksempel, gjorde hun pasjeklipp og hvite skjorter supertrendy. Mrs. Mia Wallace-parykkene gikk også så det suste i kostymebutikkene i mange år etterpå. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer