Livmorhalskreft

Unni gikk med unormale blødninger i seks år - fikk beskjed om at hun var frisk

- Jeg hadde vondt i ryggen, smerter under samleie, og det hendte at toalettet ble fullt av blod.

LIVMORHALSKREFT: Unni Kriken fulgte anbefalingene til livmorhalsprogrammet, men prøvene hennes ble feitolket. Foto: Privat
LIVMORHALSKREFT: Unni Kriken fulgte anbefalingene til livmorhalsprogrammet, men prøvene hennes ble feitolket. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unni Kriken (55) har alltid vært påpasselig med å ta livmorhalsprøven hvert tredje år. Hun hadde en mor som alltid har snakket om viktigheten av å sjekke seg.

Da hun i 2007 opplevde å få daglige blødninger, utenom menstruasjon, gikk hun til en privatpraktiserende gynekolog for å sjekke hva som kunne være årsaken.

- Selv om jeg bare var 25 år, og egentlig ganske fattig, prioriterte jeg å bruke penger på det, minnes hun.

Unni har fire barn, og etter at hun fikk sitt fjerde barn i 2005, valgte hun å få satt inn en hormonspiral. Gynekologen mistenkte at spiralen hadde skyld i blødningene.

Livmorhalsprøven viste ikke tegn på noe galt, så Unni slo seg til ro med det. Men ved neste kontroll, i 2007, hadde plagene forverret seg. Hun tok ny livmorhalsprøve, men også den viste at alt var normalt.

Fosset blod

Neste kontroll var i 2010, og da var Unni overbevist om at det var noe alvorlig galt.

- Jeg hadde vondt i ryggen, smerter under samleie, og det hendte at jeg blødde så mye at hele toalettet ble fullt av blod. Jeg tok det opp med gynekologen, som undersøkte meg, uten å finne noe galt. Alle prøvene var fine. Det var en stor lettelse, sier Unni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer