Fisk Og Skalldyr

Urtebakt torsk og smørdampede gulrøtter

God, gammeldags husmannskost.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
800 g torskefilet uten skinn og bein, helst tykk ryggfilet
salt og pepper
1 dl god kalvekraft
50 g smør
persille

Urteskorpe
6 skiver loff uten skorpe
1 finhakket hvitløkbåt
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket basilikum
2 ss grovhakkede mandler
2 ss revet parmesan

Smørdampede gulrøtter
3 gulrøtter i staver
1 ss smør
1 dl vann
3 ss sitronsaft
1 ts finhakket gressløk
salt og pepper

Sett stekeovnen på 130°. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge. Ha terningene i en food-prosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesan. Kjør sammen til en grønn jevn mos.
Øk varmen i stekeovnen til 225°.

Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene.

Sett formen i stekeovn og stek cirka 10 minutter til urteskorpen er gyllen og fisken ferdig. Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.

Kok opp kalvesjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med kokte poteter eller potetmos.

Tips: Bytt gjerne ut kalvekraftsmøret
med hollandaise.

Urtebakt torsk
Urtebakt torsk Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer