Fisk Og Skalldyr

Urtebakt torsk og smørdampede gulrøtter

God, gammeldags husmannskost.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Rohny Kristensen(Til 4 personer)800 g torskefilet uten skinn og bein, helst tykk ryggfiletsalt og pepper1 dl god kalvekraft50 g smørpersilleUrteskorpe6 skiver loff uten skorpe1 finhakket hvitløkbåt2 ss finhakket persille2 ss finhakket basilikum2 ss grovhakkede mandler2 ss revet parmesanSmørdampede gulrøtter3 gulrøtter i staver1 ss smør1 dl vann3 ss sitronsaft1 ts finhakket gressløksalt og pepperSett stekeovnen på 130°. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge. Ha terningene i en food-prosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesan. Kjør sammen til en grønn jevn mos. Øk varmen i stekeovnen til 225°. Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene. Sett formen i stekeovn og stek cirka 10 minutter til urteskorpen er gyllen og fisken ferdig. Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk. Kok opp kalvesjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med kokte poteter eller potetmos.Tips: Bytt gjerne ut kalvekraftsmøretmed hollandaise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer