ALLERS.NO: Små brød med ost og urter passer perfekt i piknikkurven og til sommerens salater.
Urtebrød med ost
(20 stk)
50 g gjær
50 g ferske urter, f.eks. dill, persille, gressløk
5 dl vann
50 g smør
2 ts salt
2 ss flytende honning
150–200 g revet, lagret ost
12–13 dl siktet speltmel
1. Smuldre gjæren i en bolle. Miks urtene sammen med 2 dl vann. Smelt smøret. Tilsett 3 dl vann, varm til fingervarme, 37°.
2. Rør gjæren ut i lunken deigvæske. Tilsett urtevannet, salt, honning, halvparten av osten og melet. Arbeid deigen smidig. Sett den til heving under plast i ca. 40 minutter.
3. Ta deigen opp og arbeid den smidig på melet bakebord. Del den i to og kjevle hver ut til rektangler som måler ca. 20 cm x 20 cm. Skjær 2 cm brede remser. Vri hver remse noen ganger. Legg dem på bakepapir på stekeplate. Strø over resten av osten.
4. La brødet heve under et håndkle i ca. 20 minutter.
5. Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter. La brødene avkjøles på rist.

Mer mat som passer til sommerfesten: