Ingredienser

Urtesvin med eplesalat

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
800 g svin ytrefilet
1 liten bunt gressløk
1 liten bunt oregano
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
4 granny smith-epler
saften fra 3/4 sitron
evt litt grønn salat

Sett stekeovnen på 190°. Snitt fileten på langs. Pass på at du ikke snitter helt gjennom, åpne opp, legg fileten på et lag med plastfolie og legg et lag med folie på toppen. Bank ut kjøttet slik at det blitt cirka 0,5 cm tykt. Ta vekk folien.

Hakk urter og press hvitløk i en bolle. Ha i olje og bland. Smør urteblandingen utover kjøttet.

Rull som en rullekake og fest eventuelt med tannpirkere. Krydre med salt og pepper og stek den i en stekepanne med litt olje mens du snur på den hele tiden. Den skal bli brunet, cirka 5 minutter.

Ha ruladen over i en ildfast form og stek i 15 minutter. Ta opp ruladen og dekk den lett med folie. La den hvile i 5 minutter før du skjærer i den. Mens kjøttet steker, kan du lage eplesalaten. Skrell eplene og riv dem på den groveste siden av rivjernet.

Press over sitron og smak til med salt og pepper. Server ruladen med eple og grønn salat.

Urtesvin med eplesalat
Urtesvin med eplesalat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer