Musikk

Ute av puberteten

The Thrills toner ned California-sounden og drar hjem til tenårenes Dublin.

Ute av puberteten
Publisert
Sist oppdatertThe Thrills: «Teenager»

 • Utgitt av Virgin/EMI
 • Sjanger: Pop
 • Karakter: kkkkkk
  Irske The Thrills hørtes med sine to første album ut som om de var født og oppvokst på stranden i California, ikke i regntunge Dublin.

  Inspirert av The Byrds
  Med tredjeplata «Teenager» har de foretatt en musikalsk hjemreise, selv om lyden av sommer fortsatt er til stede. Vestkystlyden er noe nedtonet, selv om man hører at denne gjengen har hørt mye på Byrds og Beach Boys.

  The Thrills kan på mange måter beskrives som et likandes band, musikken ligger ikke langt fra Travis, Keane, The Magic Numbers og dess like: gitarbasert småskranglete poprock, underfundige tekster, melodiøs musikk med høy nostalgifaktor og fine vokalharmonier.

  Mer refleksjon
  Tekstmessig er det et mer reflekterende band vi møter i denne omgang. Der hvor guttene tidligere nynnet av gårde med sommerlig optimisme, er det nå et tilbakeskuende uttrykk som dyrkes på «Teenager». Det tilfører bandet et fint innslag av resignasjon og melankoli, som innholdsmessig tar dem et skritt videre, særlig i platens tittellåt.

  Mindre solskinn
  Jeg sa innledningsvis at The Thrills har dratt hjem til Dublin, og det kan vel muligens sies å være en sannhet med modifikasjoner. For selv om de har lagt den mest himmelstormende California-entusiasmen bak seg, høres de fortsatt 60-talls-amerikanske ut i lydbildet.

  Men tekstmessig er det mindre solskinn denne gang – noe som kler bandet godt. Ingen grensesprengende plate fra The Thrills denne gangen heller, men det låter harmonisk og varmt. «The Teenager» blir et fint tonefølge til sommerens nostalgitripp.

  Ute av puberteten
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer