Rusmisbruk

– Uten rusen ble livet mitt deprimerende og tomt

Kamilla (20) startet med fest og moro i ung alder, og begynte å eksperimentere med narkotika. Misbruket ødela livet hennes.

RUSMISBRUK: Kamilla startet med fest og moro i ung alder, og begynte å eksperimentere med narkotika.  Foto: Privat
RUSMISBRUK: Kamilla startet med fest og moro i ung alder, og begynte å eksperimentere med narkotika. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kamilla Andersen (20) ble introdusert for alkohol, snus og røyk allerede i 12-13-årsalderen. Misbruket eskalerte da hun var 15.

– Jeg mistet alt av sperrer da jeg drakk. Jeg sa aldri nei. Det startet med fest og moro – jeg var bekymringsløs og forsto ikke alvoret selv.

Kamillas rusmisbruk startet med alkohol i helgene. Hun drakk mye, og ble alltid full. Etter hvert begynte hun å drikke i ukedagene også, og havnet mer og mer «på kjøret».

– Da jeg begynte å spise piller utviklet det hele seg. Jeg ble en helt annen person og gjorde masse dumt. Det ble så ille at jeg måtte ha rus for å klare å le eller smile. Uten rusen ble livet mitt deprimerende og helt tomt.

LES OGSÅ: Hege (39) tok amfetamin flere ganger om dagen

Misbruket eskalerte

Rusen tok kontroll over livet til Kamilla – hun så ikke lenger noen utvei. Narkotikamisbruket startet med hasj, før hun brukte rivotril. Etter hvert ble hun avhengig av amfetamin, som hun brukte daglig, og deretter opiater. 

– Jeg var avhengig av GHB og opiater for et halvt år siden, og det eskalerte veldig. Jeg ble lagt inn på sykehuset på avgiftning. GHB er et av de verste rusmidlene å skulle kutte ut – du går så langt ned i kjelleren at det ikke kan forklares.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer