Fikk sjelden diagnose

– Utseendet plaget meg så mye at jeg unngikk å gå ut

Da Eli fikk en alvorlig autoimmun sykdom ga medisinene bivirkninger hun ikke var forberedt på.

FORANDRET SEG: Eli Eriksen har alltid vært opptatt av å føle seg fin, og overgangen var derfor stor da hun fikk bivirkninger av medisinene som forandret utseendet. FOTO: NTB
FORANDRET SEG: Eli Eriksen har alltid vært opptatt av å føle seg fin, og overgangen var derfor stor da hun fikk bivirkninger av medisinene som forandret utseendet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Eli Eriksen er en eventyrlysten dame. Bak seg har hun 28 år som sykepleier, og hun har grepet muligheter også på andre felt. Da hun var 48 år flyttet hun til New York for å studere menneskerettigheter, filosofi og business english. Vennskapene fra den gang har hun beholdt, sammen med minnene fra leiligheten i Queens og det pulserende kulturelle livet.

Etter å ha flyttet mye i barndommen, regner Eli Odda som sitt hjemsted. Hit flyttet hun i 1991 for å ta utdannelse, og hun fikk etterhvert samboer og to sønner, som i dag er voksne.

I 2017 skulle drømmejobben føre henne til Oslo. Med base i leiligheten på Carl Berners plass pendlet Eli til Dikemark sykehus, til psykosepost for forvaringspasienter på rettspsykiatrisk døgnenhet. Omtrent samtidig ble Elis mor syk, noe som ga store bekymringer. Takket være arbeidsgiver og fastlege fikk Eli velferdspermisjon og sykemelding for å følge moren opp.

Da moren døde i 2018, skulle det bare ta åtte måneder før også faren gikk bort. I tillegg var Eli begynt å kjenne at pendlingen tok på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer