Ned i vekt

Valgte bort slankeoperasjon - gikk ned 60 kilo

Audhild hadde prøvd utallige slankekurer uten hell. Så prøvde hun den enkleste metoden av dem alle.

UT PÅ TUR: Å gå en times tur hver dag, var sentralt i Audhilds metode. Nå er turene blitt lengre. FOTO: Privat
UT PÅ TUR: Å gå en times tur hver dag, var sentralt i Audhilds metode. Nå er turene blitt lengre. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Som 23-åring fødte Audhild datteren Cecilie på fødestua i Førde. To dager senere fikk Cecilies far på 25 år diagnosen Multippel Sklerose (MS). Han var mye dårlig, og døde da Cecilie var 11 år. Tre år tidligere fikk Audhild samme diagnose.

– For meg startet det med både dobbel- og trippelsyn på venstre øye. Med begge øynene åpne kunne jeg se mange kaffekopper, der det bare sto én, forteller Audhild.

Så kom attakkvise lammelser, hun har fremdeles problemer med beina. Audhild fikk bivirkninger av de første fire medisinene hun prøvde, fra 2016 har hun brukt medisin som fungerer bra. Men det er kun bremsemedisin.

- Valgte fort å tenke positivt

– Før jeg fikk diagnosen MS, ble jeg utredet for kreft. Det hadde vært verre om jeg hadde hatt det, mener Audhild og forteller at hun syntes det var mye vanskeligere å takle at søsteren fikk MS for sju år siden, enn å ha sykdommen selv.

– MS oppfører seg helt forskjellig fra person til person. I begynnelsen kunne jeg bli litt redd, i og med at Cecilies far bare ble 36 år, men jeg valgte fort å tenke positivt og fokusere på alt jeg faktisk kan, ikke det jeg ikke klarer. Det fungerer fint, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer