June Holm

- Var forberedt på at traumer fra voldtektene kunne påvirke graviditeten

June Holm trodde aldri hun skulle klare å knytte seg til en kjæreste etter voldtektene. Nå er hun samboer, og til høsten venter hun sitt første barn.

JUNE HOLM: Grunnlegger av stiftelsen Vi tror deg og talskvinne for voldtektsutsatte deler gledelig nyhet med KK. Til høsten blir hun mor for første gang! FOTO: Privat
JUNE HOLM: Grunnlegger av stiftelsen Vi tror deg og talskvinne for voldtektsutsatte deler gledelig nyhet med KK. Til høsten blir hun mor for første gang! FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Den blide 30-åringen June Holm fra Tomrefjord i Møre og Romsdal, har noe helt spesielt å se frem til denne høsten - da blir hun nemlig mor for aller første gang til en liten gutt.

Men det var ikke gitt at Junes liv skulle se slik ut som det gjør i dag - ha en samboer hun elsker, et barn på vei, snart fullført mastergradstudie og egen leilighet.

Hadde du spurt June Holm for ti år siden om hun så for seg alt dette, hadde nok svaret vært nei.

Voldtatt to ganger på to måneder

Da June var 18 år ble hun i løpet av to måneder grovt utnyttet av flere menn.

18. oktober 2009 ble hun overfalt på vei hjem fra byen og voldtatt på hybelen sin. 22. desember samme år ble hun voldtatt mens hun sov på et nachspiel. Første sak ble henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann, mens det i sistnevnte sak falt dom mot voldtektsmannen, som var en del av bekjentskapskretsen til tenåringen June.

Siden den gang har June jobbet aktivt med å snakke de voldtektsutsattes sak, og har vært med på å grunnlegge stiftelsen Vi tror deg. Selv har hun slitt med traumer og er blitt diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etter de grove hendelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer