Ostekake

Våre aller beste ostekaker!

Ostekaker gjør alltid lykke! Den klassiske ­ostekaken skal stekes i ovnen, men mange av ­ostekakene kan lages med gelatin og derfor stivne i kjøleskapet. Men felles for dem alle er en sprø bunn og kremete ostefyll med ulike smaker.

Våre aller beste ostekaker!
Publisert
Sist oppdatert

Lakrisostekake med bær(10-12 porsjoner)

Spennende med lakrissmak og masse deilige bær. Kaken er perfekt stekt når den er litt løs på midten når du rører på formen.

Bunn:150 g smør250 g Digestive kjeks

Fyll:8 gelatinplater400 g kremost naturellca. 5–5 ½ dl crème fraîche4 dl sukkerca. 6 ts lakrispulver (finnes i hobby­butikker og noen dagligvarebutikker)2 ts lakrispulver til dryss6 egg125 g friske bjørnebær

Pynt:ca. 500 g blandede bær

Sett ovnen på 135°, gjerne varmluft.

Smelt smøret til kakebunnen. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin (kan også knuses i pose med et kjevle). Bland kjekssmulene med smøret.

Kle en form, ca. 26–28 cm i diameter, med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i formen og sett i kjøleskap.

Legg gelatinplater i kaldt vann. Rør sammen kremost, crème fraîche, sukker og lakrispulver til en glatt røre. Smak til med lakris. Tilsett eggene og bland godt.

Smelt gelatinplatene i en kjele med litt av ostekakerøren. Når gelatinen er smeltet, blandes den med resten av røren.

Ta formen ut av kjøleskapet, og smør kantene med litt smør. Hell ostemassen i formen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer