Lakrisostekake med bær(10-12 porsjoner)
Spennende med lakrissmak og masse deilige bær. Kaken er perfekt stekt når den er litt løs på midten når du rører på formen.
Bunn:150 g smør250 g Digestive kjeks
Fyll:8 gelatinplater400 g kremost naturellca. 5–5 ½ dl crème fraîche4 dl sukkerca. 6 ts lakrispulver (finnes i hobbybutikker og noen dagligvarebutikker)2 ts lakrispulver til dryss6 egg125 g friske bjørnebær
Pynt:ca. 500 g blandede bær
Sett ovnen på 135°, gjerne varmluft.
Smelt smøret til kakebunnen. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin (kan også knuses i pose med et kjevle). Bland kjekssmulene med smøret.
Kle en form, ca. 26–28 cm i diameter, med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i formen og sett i kjøleskap.
Legg gelatinplater i kaldt vann. Rør sammen kremost, crème fraîche, sukker og lakrispulver til en glatt røre. Smak til med lakris. Tilsett eggene og bland godt.
Smelt gelatinplatene i en kjele med litt av ostekakerøren. Når gelatinen er smeltet, blandes den med resten av røren.
Ta formen ut av kjøleskapet, og smør kantene med litt smør. Hell ostemassen i formen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger