Ostekake

Vårens ostekake

Vårens ostekake
Publisert
Sist oppdatert

Denne er en ostekaken skal stå i fryseren. Den er derfor fin å lage i god tid, og pynte like før servering. Konsentrert hyllebærsaft sammen med jordbær er en fantastisk smak. Du kan også bruke andre typer saft i kaken.

(10-12 biter)

Bunn:75 g smør12 digestive kjeks

 

Fyll:

4 gelatinplater¾ dl uspedd saft3 dl kremfløte250 g hele jordbær1 dl melis200 g kremost for baking1 dl hakkede jordbær

Pynt:jordbærCa. 50 g mørk sjokolade

 

1. Smelt smøret. Smuldre kjeksen og bland med smøret. Trykk det ut i en kakeform på 24 cm i diameter.

2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem vannet ut og smelt sammen med saften på svak varme. La det avkjøles.

3. Pisk fløten til krem.

4. Miks jordbær sammen med melis. Bland det med gelatinen.

5. Rør osten myk og bland med jordbærmiksen, litt i gangen. Rør i kremen og hakkede jordbær.

6. Hell fyllet over kakebunnen i formen. Sett den i fryseren i minst 5 timer.

7. Ta kaken ut av fryseren ca. 30 minutter før den skal serveres.

8. Pynt med jordbær og pisket krem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer