Kultur

Vaseknuseren

Jada. Regissør Petter Næss ser så snill ut. Men på hjemmebane må lyspærer og blomstervaser bøte med livet.

(Faksimile fra KK)
(Faksimile fra KK) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ingvild Wedaa TennfjordKona Nora kjenner ham godt nå. Når den temperamentsfulle lille mannen blåser seg opp. Når han er litt sliten, og skruen han skal skru ikke vil samarbeide. Når lyspærene slukner og ungene skriker. Når det nærmer seg den toppen der Petter Næss plutselig bare slipper hele raseriet sitt løs, det er da kona begynner å rydde bort blomstervasene.

Den populære Elling-regissøren er for tiden aktuell med sin amerikanske regidebut med filmen Mozart and the Whale. Likevel kan man knapt nok si at han er overutdannet, med tre måneders regikurs hos en russisk regiprofessor som eneste akademiske bakgrunn.

Han har prøvd seg både som skuespiller og regissør, og ser harmløs ut med sine blå øyne og sine myke trekk, men Petter Næss har tro på at det skal få smelle litt. At det er greit å knuse vaser og lyspærer - for det betyr at det fortsatt er kjærlighet der.

Det er mer ved Næss enn man skulle tro ved første øyekast. Du kan lese mer i portrettet i KK denne uken.
 • Om kvinnen i hans liv
 • Om frykten for å bli forlatt
 • Om det ekstreme arbeidspresset
 • (Faksimile fra KK)
  (Faksimile fra KK) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer