Familie (3-7)

Vegetarpai

Når du må snu litt på krona er denne denne vegetarpaien en god start.

Publisert
Sist oppdatert
Av Cecilie Klem(Til 4 personer)3 gulrøtter2 epler2 purre2 ss olivenolje1 ss tørket timian200 g crème fraîchesalt og pepper3 egg1 egg til penslingPaibunn:250 g smør500 g hvetemel200 g kesamLag først paibunnen. Smuldre smør, salt og mel. Ha i kesam, og rør deigen sammen. Leggdeigen i kjøleskapet minst en time før du kjevler den ut.Kjevl ut 2/3 av deigen, og trykk den ned i en godt smurt ildfast form eller kakeform.La det henge en centimeter deig utover kanten. Kanten skal brukes til å feste pailokketmed. Skrell og riv gulrøtter grovt. Skjær eplene i små terninger (med skallet på). Skyll purren grundig og skjær fine ringer. Varm en stekepanne og ha i oljen. Surr grønnsaker og timian på lavvarme i fem til sju minutter. Ta pannen av platen, tilsett crème fraîche og smak til medsalt og pepper. Pisk sammen eggene og rør dem inn i grønnsaksblandingen. Hell fyllet oppi paideigen i formen, og brett den en centimeter brede kanten tilbake over fyllet. Smør kanten med egg,kjevl ut resten av paideigen og legg den som et lokk over fyllet. Trykk sammen rundthele kanten så lokket sitter godt fast i resten av deigen.Pensle lokket med egg og stek paien i ovnen på 180° i 60 minutter. Server med grønn salat til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer