Av Cecilie Klem(Til 4 personer)3 gulrøtter2 epler2 purre2 ss olivenolje1 ss tørket timian200 g crème fraîchesalt og pepper3 egg1 egg til penslingPaibunn:250 g smør500 g hvetemel200 g kesamLag først paibunnen. Smuldre smør, salt og mel. Ha i kesam, og rør deigen sammen. Leggdeigen i kjøleskapet minst en time før du kjevler den ut.Kjevl ut 2/3 av deigen, og trykk den ned i en godt smurt ildfast form eller kakeform.La det henge en centimeter deig utover kanten. Kanten skal brukes til å feste pailokketmed. Skrell og riv gulrøtter grovt. Skjær eplene i små terninger (med skallet på). Skyll purren grundig og skjær fine ringer. Varm en stekepanne og ha i oljen. Surr grønnsaker og timian på lavvarme i fem til sju minutter. Ta pannen av platen, tilsett crème fraîche og smak til medsalt og pepper. Pisk sammen eggene og rør dem inn i grønnsaksblandingen. Hell fyllet oppi paideigen i formen, og brett den en centimeter brede kanten tilbake over fyllet. Smør kanten med egg,kjevl ut resten av paideigen og legg den som et lokk over fyllet. Trykk sammen rundthele kanten så lokket sitter godt fast i resten av deigen.Pensle lokket med egg og stek paien i ovnen på 180° i 60 minutter. Server med grønn salat til.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger