(Til 4 personer)
3 gulrøtter
2 epler
2 purre
2 ss olivenolje
1 ss tørket timian
200 g crème fraîche
salt og pepper
3 egg
1 egg til pensling
Paibunn:
250 g smør
500 g hvetemel
200 g kesam
Lag først paibunnen. Smuldre smør, salt og mel. Ha i kesam, og rør deigen sammen. Legg
deigen i kjøleskapet minst en time før du kjevler den ut.
Kjevl ut 2/3 av deigen, og trykk den ned i en godt smurt ildfast form eller kakeform.
La det henge en centimeter deig utover kanten. Kanten skal brukes til å feste pailokket
med.
Skrell og riv gulrøtter grovt. Skjær eplene i små terninger (med skallet på). Skyll purren grundig og skjær fine ringer.
Varm en stekepanne og ha i oljen. Surr grønnsaker og timian på lav
varme i fem til sju minutter. Ta pannen av platen, tilsett crème fraîche og smak til med
salt og pepper.
Pisk sammen eggene og rør dem inn i grønnsaksblandingen. Hell fyllet oppi paideigen i formen, og brett den en centimeter brede kanten tilbake over fyllet. Smør kanten med egg,
kjevl ut resten av paideigen og legg den som et lokk over fyllet. Trykk sammen rundt
hele kanten så lokket sitter godt fast i resten av deigen.
Pensle lokket med egg og stek paien i ovnen på 180° i 60 minutter. Server med grønn salat til.
