Generasjonsbolig

Vegg i vegg med mor og far

Gjertrud og foreldrene valgte utradisjonelt. En moderne generasjonsbolig, kaller far og datter det: Sjette etasje i høyblokk med felles entré.

MIMRER: Gjertrud og Jørgen har mange gode pratestunder i sofaen. Mamma Sonja gikk bort i april i år. Foto: Merete Sillesen
MIMRER: Gjertrud og Jørgen har mange gode pratestunder i sofaen. Mamma Sonja gikk bort i april i år. Foto: Merete Sillesen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å finne en generasjonsbolig i en høyblokk i en drabantby til Oslo er ganske uvanlig.

– Vi måtte benytte sjansen da bygget var under oppføring, sier Jørgen Stø (91).

– Byggingen startet i 2003, med ferdigstillelse i 2005. Min kone Sonja orket ikke lenger å bo i vårt tre etasjes rekkehus, og vi var på utkikk etter en passende leilighet i samme bydel. Samtidig mente jeg at vår datter Gjertrud Stø (58), burde kjøpe seg sitt eget, i stedet for å leie.

Dette var starten på generasjonsboligen på Bøler. Jørgen mente at sjette etasje var passe høyt. Han måtte gå noen runder med eiendomsmegler og utbygger før han fikk ja på prosjektet. Men i 2005 flyttet Sonja og Jørgen inn i leiligheten på 88 kvm, mens Gjertruds leilighet er cirka 10 kvm mindre. Leilighetene har felles inngang i enden av korridoren, og vi kommer inn i en felles entré. Derfra går det dører inn til de helt separate leilighetene.

– Vi har aldri låst døren, det er bare hyggelig at Gjertrud kommer og går som hun vil. Dessuten var det en stor avlastning for meg at jeg bare kunne rope eller ringe da min kone ble dårligere, sier Jørgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer