FLYTTET TIL AUSTRALIA: Familien Aursø, lykkelig tilstede i Sydney: Mamma Guri, døtrene Juni (16) og Linnea (14) og pappa Freddy. Foto: Torunn Momtazi
FLYTTET TIL AUSTRALIA: Familien Aursø, lykkelig tilstede i Sydney: Mamma Guri, døtrene Juni (16) og Linnea (14) og pappa Freddy. Foto: Torunn Momtazi Vis mer

Kk Reportasje

Vekkes av sol og papegøyer

- Her er jeg på mitt lykkeligste hver dag. Guro Aursø (41) fant drømmelivet i Australia.

Når himmelen var blå, når skiene fløt og vinteren var på lag – da kunne Guri kjenne lykke hjemme i Trøndelag.  Nå våkner hun midt i lykken hver dag. Av sola og papegøyene. 
Guris stemme er solmyk, pannen litt svett: 

– Jeg blir beveget fordi jeg kjenner at jeg lever drømmen. Det går nesten ikke en dag uten at vi sier: «Så heldige vi er.» Her finnes nesten ikke hverdager, nye opplevelser står i kø. I går besøkte vi en ny strand.

LES OGSÅ: Kom deg ut av byen i helgen

Hva er det verste som kan skje?

Hun ser på sin mann Freddy Aursø (41). Kanskje var det eventyreren i ham hun falt for, undrer hun. 

– Jeg ble oppdratt til å søke trygghet, som så mange nordmenn. Derfor valgte jeg sykepleie, men i 10 år grudde jeg meg til å gå på jobb.

Hva kan vi gjøre for å få et friere liv, undret paret.

Risiko lå  ikke for Guri, men i Freddy fant hun en som tør å leve drømmene. Hans mantra er: Hva er det verste som kan skje? 

Januarsola har lagt familiens terrasse varm. Havutsikten er vid, himmelen høy og føttene barbeinte. Det gode livet i Sydney koker ned til ett begrep, mener familien på fire: «no worries.»

STRENDER OVER ALT: Life is a beach. Bondi Beach, Sydney. Foto: Torunn Momtazi
STRENDER OVER ALT: Life is a beach. Bondi Beach, Sydney. Foto: Torunn Momtazi Vis mer

– Når australiere sier det, så mener de det virkelig. Folk er proffe, men avslappede, sier Freddy.

LES OGSÅ: Neste stopp Bahamas

Jobbhverdag

Sentrum ligger en halvtimes fergetur unna. Datteren Linneas (13) skolevei er to kilometer langs stranden på sparkesykkel.Strendene bretter seg ut mot øst og vest, åsene er grønne.

I trærne spraker papegøyene, på stranda koser surferne seg.  Men Guri og Freddy nyter ikke utelukkende late dager de heller. De driver sitt eget selskap, Lighthouse8, som selger blant annet webløsninger, og har Petter Northug på kundelisten.

Kundemassen vokser både i Australia og Skandinavia, familien har trygg økonomi og bor godt. Men økonomi trenger ikke å hindre en i å leve drømmen, mener de to og vet hva de snakker om.

LES OGSÅ: Elsk livet du allerede har

Strandet i Sydney

For elleve år siden ristet Freddy i Guris trygghet og fikk henne med for studier i Australia. Døtrene var seks og to, økonomien laber, men det gikk jo bra. Hjemme igjen i Malvik utenfor Trondheim fulgte husbygging og lån, de så ikke for seg at reisedrømmen kunne gjentas.

Men så bød sjansen seg da firmaet Freddy jobbet for åpnet en avdeling i Sydney. Planen var å bli i Australia i ett år. Men det var noe ved livet «down under» som var så  befriende.

De reiste hjem, for å reise tilbake etter syv måneder.

PERFEKT LIV: Sydney Harbour Bridge, Sydney Ferries og Opera Bar.  Foto: Torunn Momtazi
PERFEKT LIV: Sydney Harbour Bridge, Sydney Ferries og Opera Bar. Foto: Torunn Momtazi Vis mer

– Jeg tror vi er strengere mot oss selv og andre i Norge. Det skyldes nok tankesettet, at vi skal være like, likhet premieres mer enn forskjellighet. Og stilen er uformell: «Kom på grilling», sier de. Huset kan se bomba ut, men hva gjør det – vi sitter jo i hagen!

Les hele reportasjen skrevet av Julia Benito i KK nummer 12, i salg fra fredag 21. mars.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: