Likestilling

- Veldig lite ble gjort hjemme hos oss med mindre jeg selv tok initiativ

Mannen til Camilla trodde at han gjorde like mye hjemme som henne. Det viste å være langt fra sannheten.

DET TREDJE SKIFTET: I likhet med mange mødre hadde Camilla falt inn i rollen som familiens prosjektleder og brukte mye tid på planlegging og organisering. FOTO: Privat
DET TREDJE SKIFTET: I likhet med mange mødre hadde Camilla falt inn i rollen som familiens prosjektleder og brukte mye tid på planlegging og organisering. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

En vanlig uke i en typisk barnefamilie består av en tilsynelatende uendelig lang liste med arbeidsoppgaver. Alt fra henting- og levering i barnehagen til leksehjelp, klesvask og middagslaging.

Dette er konkrete arbeidsoppgaver som likestilte foreldre etter beste evne forsøker å fordele så likt og rettferdig som mulig. Men i tillegg til disse oppgavene består familielivet også av en type arbeid det kanskje ikke er så lett å sette ord på, men som er helt avgjørende for et velfungerende hjem.

Camilla Tryti (33) forteller at hun og ektemannen Ivar (33) alltid har vært ganske likestilte når det gjelder det praktiske husarbeidet og omsorgen for datteren Synnøve (2). Men for en stund tilbake oppdaget hun noen områder hvor rollene deres ikke var så like som hun tidligere hadde trodd.

– Jeg begynte å legge merke til at veldig lite ble gjort hjemme hos oss med mindre jeg selv tok initiativ til å enten gjøre oppgaven selv, eller delegere den til Ivar. Det var som om jeg fungerte som en prosjektleder, mens mannen min var prosjektmedarbeider, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer