Kunst:

Velkommen til vårt verksted!

Møt fire inspirerende damer som lever av kunsten.

KUNST: Mille Kalsmose (42) er utdannet fra UAB i Barcelona i 2009, og har i dag base både i København og New York. Her samarbeider hun med hjerne­forskere og de som utvikler ny teknologi for å få en større forståelse av mennesket. FOTO: Mathilde Schmidt
KUNST: Mille Kalsmose (42) er utdannet fra UAB i Barcelona i 2009, og har i dag base både i København og New York. Her samarbeider hun med hjerne­forskere og de som utvikler ny teknologi for å få en større forståelse av mennesket. FOTO: Mathilde Schmidt Vis mer
Publisert

Milla Kalsmose

Mille Kalsmose (42) er utdannet fra UAB i Barcelona i 2009, og har i dag base både i København og New York. Her samarbeider hun med hjerne­forskere og de som utvikler ny teknologi for å få en større forståelse av mennesket.

- Hvordan vil du beskrive kunsten din?

– Jeg jobber med mange ulike kunstformer, både skulpturer, kollasjer, foto, video og lyd. Ofte presenteres disse sammen i installasjoner. Utgangspunktet mitt er identitet og relasjonen vi har til oss selv og andre. Jeg opptatt av kontrasten mellom det organiske og taktile og det masseproduserte og harde, som for eksempel silke mot jern.

- Hvordan ble du interessert i kunst?

– Moren min hadde et atelier, så jeg vokste opp med et hjem fylt av kunst. På verkstedet hennes kunne jeg sitte og lage alt fra perlebrett til skulpturer.

- Hva inspirerer deg?

– Alt som handler om indre prosesser. Forskere som er skarpe på sitt felt og ny teknologi bruker jeg også ofte i verkene mine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer