Vendela Kirsebom

Vendela åpner opp om det å være tenåringsmamma og skilt i en alder av 50

- Jeg er veldig glad i Olaf og respekterer ham. Han vil jo alltid være far til barna mine, forteller hun åpenhjertig.

VENDELA KIRSEBOM: I et åpenhjertig intervju med KK forteller den tidligere modellen om det å være tenåringsmamma.  Foto: Astrid Waller
VENDELA KIRSEBOM: I et åpenhjertig intervju med KK forteller den tidligere modellen om det å være tenåringsmamma. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Man har jo noen romantiske ideer om hvordan livet skal bli. Hvordan det blir å gifte seg, hvordan det er å bli mamma – og det er fantastisk, smiler Vendela, mens de fine, små bekymringsrynkene i ansiktet røper noe annet. (Psst: Vendela Kirsebom: - Det siste året har vært voldsomt krevende)

– Men det er ganske krevende også?

– Ja, sier Vendela, og lyser opp i befriende latter.

LES OGSÅ: Vendela Kirsebom fikk klar beskjed fra datteren: -Du ser ut som en ugle!

Det er i anledning morsdagen vi møter Vendela og døtrene Julia (19) og Hannah (16) – ikke bare for å snakke om det beste ved det å være mamma, men også om de utfordringene livet som tenåringsforelder kan innebære. 

For mens mange av oss lenge gikk rundt i den tro at livet med små barn var den mest krevende tiden vi skulle oppleve, ble det med Guro Hoftun Gjestads bok «Storbarnsliv. Om å vokse opp med barn» (2014) satt et stort fokus på livet som tenåringsforelder, denne forunderlige overgangsfasen i livet der disse små menneskene vi en gang holdt så tett inntil brystet og var alt for, nå vender blikket utover, og sakte, men sikkert sklir vekk fra oss, mens vi ligger våkne i sengene og ikke engang aner hvor de er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.