Vendela Kirsebom:

Vendela Kirsebom (50) i et nøtteskall

- De beste julegavene jeg har fått er fremdeles gavene barna lagde til meg selv da de var små.

VENDELA KIRSEBOM: Her får du 17 fakta om Vendela du kanskje ikke visste. FOTO: Janne Rugland
VENDELA KIRSEBOM: Her får du 17 fakta om Vendela du kanskje ikke visste. FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun sitter på Litteraturhuset i Oslo og har ­akkurat fått en dobbel cortado i hendene. Hun er usminket, med håret i en knute i nakken, og har på seg mønstrete ullgenser og lave sko. Litt som om hun fortsatt var med i «Farmen».

Det er ingen grunn til å pynte på dette utgangspunktet. Det skyldes ikke highlighter at Vendela er helt usannsynlig vakker, og heller ikke at hun gløder. Det siste kommer kanskje heller av den mye omtalte forelskelsen. Som vi selvsagt må spørre om. Er hun like forelsket fremdeles?

Svaret er et raskt, høyt og tydelig «JA», men smilet kommer ordet i forkjøpet. Hele ansiktet revner i et glis så spontant og hjertelig at det er umulig å tvile på ektheten i det. Les hele intervjuet med Vendela her!

Men først, 17 ting du kanskje ikke visste om henne:

1. Julen feires …

… med barna mine! Fortsatt er jeg litt usikker på hvor vi skal være. Mormor og morfar orker ikke å reise, så kanskje vi besøker dem i Sverige. Vi pleier vanligvis å feire jul sammen med Olaf og hans familie. Det er alltid veldig hyggelig. I fjor hadde jeg hele hans familie på 25 stykker hjemme i leiligheten første juledag. Jul handler om familie og venner og å være gode mot hverandre. Det er første julen Petter og jeg er kjærester, så han feirer nok selve julaften hos sin familie, men vi skal nok treffes mye likevel!

2. I adventstiden …

… må vi ha kalender! Jentene er veldig glad i det fremdeles, selv om de er blitt 17 og 19 år. Jeg lager kalender til dem fortsatt, men ikke alt i kalenderen er ting. I stedet pakker jeg inn opplevelser. De kan for eksempel få en lapp om at i dag skal vi bake pepperkaker sammen, gå på Theatercaféen og spise, eller vi skal se «Love Actually» mens vi spiser godteri. Å se «Nøtteknekkeren» i Operaen er også en gjenganger for oss, det begynte vi med da vi bodde i New York. Og barna synes fortsatt det er en hyggelig tradisjon. Ellers gjør vi vanlige ting, vi pynter, baker litt, lager god mat sammen.

3. Jeg hører på …

… julemusikk døgnet rundt før jul og til langt ut i januar! Jeg elsker julemusikk! Det går i Billie Holiday, Céline Dion, Barbra Streisand og Michael Bublé.

LES OGSÅ: - I begynnelsen var det bare tull, men så skjønte vi at det var noe mer

4. Jeg pynter til jul …

…. ganske tradisjonelt i hvitt, rødt og grått. Det begynte jeg med etter at jeg fikk barn. Da jeg var yngre, hendte det at jeg laget juledekorasjoner i rosa eller turkis. Amaryllis og svibler er et must for meg, helst hvite!

5. Mote for meg er …

…. kjempegøy! Det er luksus å bli stylet og få på meg fantastiske kjoler slik som den jeg har på disse bildene, se forandringen i meg selv når jeg får på meg noe fint. Men i det siste har det kanskje snudd litt, og jeg er blitt enda mer opptatt av interiør enn av klær.

6. Jeg har alltid drømt om …

… å få lage mine egne skjønnhetsprodukter, og for ti år siden fikk jeg muligheten. Jeg ble kontaktet av et firma etter at jeg hadde utgitt boken «Beauty Bible». Vi fant tonen, og jeg ble med til fabrikken og kom fram til at dette hadde jeg lyst til.

7. Mitt forhold til julemat …

… jeg ELSKER det! Vi spiser vanligvis kalkun på julaften, en tradisjon vi har med oss fra årene i USA. Så har vi juleskinke, etter svensk oppskrift, men det er helst til frokost. Jeg er veldig glad i både å lage mat, spise ute og komme hjem til folk og spise. Ja, jeg er veldig glad i mat generelt! Det er så fint å sitte sammen, prate og ha god tid.

LES OGSÅ: Dette er det mest romantiske Vendela og Petter har gjort for hverandre

8. De beste julegavene jeg har fått …

… er fremdeles gavene barna lagde til meg selv da de var små. Det var alltid så utrolig hyggelig. Eller når de ga meg et kort der det sto at jeg skulle få tre massasjer. Sånne ting.

9. Julestemning får jeg av …

… stearinlys, julemusikk og duften av pepperkaker, julemiddag som står i ovnen, varm gløgg.

10. Jeg blir sint når …

… mennesker blir urettferdig behandlet. Det tåler jeg dårlig. Og når barn utsettes for vold.

11. Jeg ler mest av …

… Petter! Han er veldig morsom!

12. Når jeg skal slappe av …

… leser jeg bøker, ser serier, går tur i skogen, eller lager mat. Og så elsker jeg å rydde i skap! Jeg tror det er fordi jeg jobber og reiser så mye. Jeg MÅ ha hjemmetid av og til og holde på med sånne ting, jeg trenger de ryddegreiene for føle at jeg er på plass. Så i mine skap er det er ryddig, Synnøve Skarbø trenger ikke å komme på besøk til meg!

LES OGSÅ: - Petter er verdens vakreste, gladeste, mest positive person!

13. Jeg ser på …

… serier! «Vendela + Petter» så klart, og så elsker jeg «The Good Wife». Og «Solsidan!

14. Jeg har dilla på …

… sko! Jeg er veldig glad i sko. Jeg vet ikke hvor mange par jeg har, men det er mange. Jeg har ikke like mye plass lenger, så nå har jeg klart å plassere noen i kjellerboden. Jeg har også fått to døtre med skodilla. Da de fikk samme skostørrelse som meg, var jeg litt sånn «Å nei», for de var ikke alltid like forsiktige med dem. Så jeg ble egentlig veldig glad for at de begge nå har fått større føtter enn meg.

15. Jeg gråter …

… av veldig mye, egentlig! Av barn i nød, eller at noen har det vondt. Jeg gråter ofte når jeg ser på Dagsrevyen. Og jeg er litt sentimental, så jeg gråter av filmer også, selv om jeg vet at det bare er film.

16. Jeg blir rørt av …

…alt mulig. Av livet! Når folk er snille mot hverandre, eller mot meg.

17. Jeg er stolt av …

… jentene mine, at de er på vei til å bli så utrolig flotte voksne, eller i hvert fall voksnere barn. De er så fine jenter, med gode, sunne verdier.

LES OGSÅ: Vendela Kirsebom fikk klar beskjed fra datteren: - Du ser ut som en ugle!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer