Kultur

Verdens dyreste tv-serie

Mandag starter Rome på TVNorge.

Verdens dyreste tv-serie
Publisert
Sist oppdatert
De gamle romerne har blitt tv-underholdning, og det har langt fra vært billig: når Rome inntar norske tv-skjermer mandag 18. september, får tv-tittende nordmenn sjansen til å følge med på det som faktisk er en av verdens dyreste tv-serier. Den er produsert av amerikanske HBO i samarbeid med britiske BBC, og prislappen ble på rundt 100 millioner dollar.

I Rome møter vi navn de fleste burde kjenne - om man ikke sov seg gjennom alle historietimene på skolen. Her er både Julius Cæsar og Marcus Antonius på plass. Handlingen finner sted i Roma i år 52 før Kristus, hvor anarkiet råder og en opprørsk Cæsar tar makten og planlegger radikale sosiale forandringer - ikke uten motstand fra tidligere ledere som ønsker seg makten tilbake.

 • Les mer om Romenettsidene til HBO

 • Kostymedesigneren April Ferry måtte lage ikke mindre enn 4000 kostymer før innspillingen av Rome kunne ta til.

  - Vi skapte alt fra bunnen av - det måtte se helt autentisk ut, sier Ferry til National Geographic. Til sammen brukte hun og teamet hennes 19 måneder på å lage ferdig alle kostymene.

  Serien stakk av med fire Emmy-prisen under utdelingen tidligere i høst, blant annet for beste visuelle effekter og beste kostymer. På TVNorge vil serien gå på mandager klokken 22.50 - men på premieremandagen serveres publikum en dobbeltepisode, og den første starter 21.30.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer