Hjerneslag

Veronica (32) er sykepleier, men skjønte ikke at hun fikk slag

Ved frokostbordet lørdag morgen kjente Veronica at noe var rart på venstre side av ansiktet. Så begynte alt å snurre rundt og rundt.

HJERNESLAG: Sykepleier Veronica ble plutselig veldig dårlig på en hyttetur. Omgangssyken eller krystallsyken, tenkte hun, men nei, hun hadde hatt et slag. FOTO: Privat
HJERNESLAG: Sykepleier Veronica ble plutselig veldig dårlig på en hyttetur. Omgangssyken eller krystallsyken, tenkte hun, men nei, hun hadde hatt et slag. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Veronica Finborud er sykepleier og bor på Jessheim med sin samboer. Hun har alltid vært en aktiv jente, som sjelden klarte å sitte stille. Selv om hun gledet seg til en alenekveld hvis samboeren ikke skulle være hjemme, endte hun gjerne opp med å finne på noe likevel.

Veronica likte at det skjedde noe. Det gjør hun fremdeles. Men hun har måttet lære seg å ta det mer med ro, og sette pris på stillhet og hvile. Veronica ble alvorlig og akutt syk på en hyttetur med en sykepleierkollega og venninnene hennes. Alt begynte å snurre rundt

– Turen varte fra torsdag til søndag, og forholdene var knallfine. Jeg hadde en super dag i slalåmbakken fredagen, sier Veronica.

– Lørdag var den store dagen, da alle sju var kommet. Vi hadde bestemt oss for å kose oss i bakken hele dagen. Slik ble det ikke for meg.

Ved frokostbordet lørdag morgen kjente Veronica at noe var rart på venstre side av ansiktet. Så begynte alt å snurre rundt og rundt. Hennes eneste tanke var å løpe ut så hun fikk kastet opp. Det gjorde hun, og enset ikke at hun skjente til venstre.

– Jeg kjente ikke alle som var med på hytteturen, og det var viktig for meg å få alle avgårde, slik at jeg ikke ødela for noen. Etter å ha kastet opp, klarte jeg å kravle meg opp i senga, og tenkte jeg ville bli bedre av å hvile litt, sier Veronica.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer