Veronika fikk testosteron mot plagene i overgangsalder

- Jeg begynte å kikke på kjekke mannfolk som lenge ikke hadde interessert meg.

HORMONKAOS: – Jeg ble kasta inn i overgangsalderen over natta, og opplevde et grusomt hormonkaos, sier Veronika Molstad til KK. FOTO: Wilfred Lie
HORMONKAOS: – Jeg ble kasta inn i overgangsalderen over natta, og opplevde et grusomt hormonkaos, sier Veronika Molstad til KK. FOTO: Wilfred Lie Vis mer
Publisert

Veronika Molstad bor sammen med sine døtre på 21 og 23 år. Da hun fikk operert ut eggstokkene for åtte år siden, var jentene i den verste puberteten. Med en mamma som kom i overgangsalderen over natta, ble det enda mer hormonkaos hjemme på Maura.

– Det var utrolig tøft, både for jentene og meg, sier Veronika.

– Etter to år kom jeg endelig til en sykepleier og sexolog som anbefalte tilskudd av det mannlige kjønnshormonet testosteron. I løpet av en liten uke ble jeg meg selv igjen. Folk rundt meg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Selv var jeg bare lykkelig for endelig å ha fått livsgnisten tilbake.

LES OGSÅ: Birgitte var 39 da hun kjente seg uforholdsmessig trøtt og sliten

Har en genfeil

Veronika har to yngre søstre, den yngste fikk brystkreft da hun var 31 år, men er nå frisk. Far, og fars tre søsken, har alle hatt kreft, kun to av dem overlevde. Med så mye kreft i familien, valgte mor og de tre døtrene å teste seg. Mor og mellomste datter hadde helt normale verdier, men hos Veronika og yngste søster viste prøvene en genfeil (BRCA1), som gir økt risiko for å utvikle brystkreft og eggstokkreft. Veronikas døtre fikk også testet seg, og ingen av dem har genfeilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer