Brystkreft

Vi er ikke mindre vakre med bare ett bryst

Da plateaktuelle Ingvild Lilletvedt måtte fjerne brystet etter brystkreft, var hun klar på en ting: hun vil ikke ha et nytt bryst.

STOLT: Artist Ingvild Lilletvedt er aktuell med platen «Festen». Samme uke som lanseringen fikk hun diagnosen brystkreft. FOTO: Geir Dokken
STOLT: Artist Ingvild Lilletvedt er aktuell med platen «Festen». Samme uke som lanseringen fikk hun diagnosen brystkreft. FOTO: Geir Dokken Vis mer
Publisert

Ingvild Lilletvedt glemmer ikke 23. september 2020. Egentlig skulle det være en gledens dag, med lansering av den nye platen hennes «Festen». Men datoen skulle snart få nytt og dystrere innhold. For dette ble dagen da hun måtte finne en ny måte å tenke på. En oppgave i alt det fryktelige og ubegripelige legen sa.

– Jeg hadde følt på meg at noe var galt og ville få det sjekket. Vi kvinner tenker ofte «Nei, det er sikkert ikke noe». Vi er vant med å ha mye følelser, og det er lett å avskrive en fornemmelse av at noe er galt, sier Ingvild Lilletvedt (47).

I skyggen av ruvende størrelser

Vi kommer tilbake til legekontoret i Porsgrunn. Men først, la oss ta en tur til bygda Vinje. Det nasjonalromantiske postkortet i Telemark som har vært hjem for Myllarguten, A. O. Vinje og Dyre Vaa. For ikke å snakke om Tarjei Vesaas og Halldis Moren Vesaas. Ja, og så Ingebjørg Bratland - og brødrene Odd og Aasmund Nordstoga. Lista over kulturnavn som har bodd i den lille bygda øverst i Telemark er mildt sagt imponerende, og kulturarven mellom bratte heng og vidstrakte vann er nok til å gi en stakkars innflytter bakoversveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer