- Vi er takknemlige for å få delta i hverandres liv

Vennskapet mellom Anne (53), Gunhild (57) og Irene (60) er verdifullt. Damene er samfunnsengasjerte, og da én av dem ble rammet av sykdom, ble samholdet enda sterkere.

SAMHOLD: Venninnene (fra venstre) Anne, Gunhild og Irene deler både gleder og sorger. De kjenner hverandres historier og forstår hverandre uten lange forklaringer. – Vi er takknemlige for å få delta i hverandres liv, sier Gunhild (57). Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
SAMHOLD: Venninnene (fra venstre) Anne, Gunhild og Irene deler både gleder og sorger. De kjenner hverandres historier og forstår hverandre uten lange forklaringer. – Vi er takknemlige for å få delta i hverandres liv, sier Gunhild (57). Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Popkornmaskinen vår sitter der, sier Gunhild Voie og ler, mens hun peker på Anne Vegerstøl, som tar raust imot Allers hjemme i Vegårshei.

– Det er Anne som er selve krumtappen, men vi er ikke borte, vi heller, legger Irene Colbjørnsen smilende til. Hun flyttet fra Tromøya for 30 år siden, og har siden bodd i nabolaget til Anne og Gunhild, som er oppvokst i Vegårshei. Bygda er ikke så stor, og venninnene bor innenfor en radius på tre kilometer.

– Det gjør det lettere å treffes ofte, både hjemme hos hverandre, på tur og på kafé. Livet hadde ikke vært det samme uten gode venninner, sier Anne.

Damene er i ulike livssituasjoner, og det er helt greit. De har også andre venninner, både felles og hver for seg. Raushet og respekt er nøkkelord for venninnetrioen, som har så mye på hjertet at de nesten snakker i munnen på hverandre. Latteren sitter løst der vi samles rundt kjøkkenbordet. Annes lille hund Mina sørger også for å få sin del av oppmerksomheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.