Influencere:

– Vi faller utenfor det perfekte glansbildet

Frontfigurene Katja Moikjær (40) og Helene Randløv (43) i den kjente danske beautybloggen Pudderdåserne har friske synspunkter på hvordan det er å være «store damer» i en «smal» bransje.

PUDDERDÅSERNE: Katja Moikjær (40) og Helene Randløv (43) står bak den kjente danske beautybloggen Pudderdåserne.
PUDDERDÅSERNE: Katja Moikjær (40) og Helene Randløv (43) står bak den kjente danske beautybloggen Pudderdåserne. Vis mer
Publisert

De kommer samtidig og følger hverandre opp trappene. I min ikke alt for store entre står vi side om side og hilser, og jeg kan ikke la være å sjekke helt diskret om de har på seg makeup. Det har de. Jeg har også selv litt, bare det vanlige, og jeg lurer i mitt stille sinn på hva de synes om mine tricks med bronzer og highlighter.

Jeg får damene inn i kjøkkenet mitt. Vi er klar for prat.

– Hvordan møttes dere?

– Vi skal tilbake til tiden før Facebook, på begynnelsen av 2000-tallet da debattgrupper på Yahoo og danske Jubii var de store stedene for likesinnede på internett. Katja og jeg ble medlem av samme online-mødregruppe, og la raskt merke til hverandre. Katja er nemlig ikke akkurat typen man overhører på nettet. Hun har mange meninger og skriver mye og skriver fort, ler Helene.

På nettet fikk Helene etter hvert status som beauty queen – altså en man går til om man vil vite noe om makeup.

Seriøs skjønnhet

Etter hvert møttes de i den virkelige verden også, og på et tidspunkt besluttet Kaja seg for å jobbe frilans som journalist. På denne tiden begynte de første bloggerne å dukke opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer