Omsorgssvikt

- Vi følte at vi løp for livet

Trillingene Marius, Hanne og Lise (31) var bare åtte år da de sammen løp hjemmefra og ut i den iskalde vinternatta i tynne pysjamaser.

OMSORGSSVIKT: I dag er trillingene fra Trondheim glade for at de kan sette et ansikt på alvorlige barnevernssaker. De kan selv se tilbake på et barndom preget av rus i hjemmet, grov omsorgssvikt og fysisk og psykisk vold. FOTO: «Vårt Lille Land», TV 2
OMSORGSSVIKT: I dag er trillingene fra Trondheim glade for at de kan sette et ansikt på alvorlige barnevernssaker. De kan selv se tilbake på et barndom preget av rus i hjemmet, grov omsorgssvikt og fysisk og psykisk vold. FOTO: «Vårt Lille Land», TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jula minner meg om alt jeg skulle ønske at vi hadde som barn, men som vi aldri fikk. Hver gang jeg ser «Hjemme Alene»-filmene og Kevin står på trappen der, da tenker jeg på oss, sier Marius Thorvaldsen (31).

Han og søstrene Lise og Hanne våknet enkelte ganger opp til en tom stue og et stille hus på julaften. Det eneste de drømte om var å ha noen der, se «Snipp & Snapp» på tv'en og bli behandlet som vanlige barn.

Det er over 20 år siden de åtte år gamle trillingene rømte hjemmefra, midt på natten i 20 minusgrader. Dette var nest siste dag i desember, og de var alene hjemme i huset - slik som de ofte var.

Jula hadde såvidt lagt seg. De fleste barn på denne tiden av året ville ha følt seg heldige. Høye på kjærlighet og julegleder. De ville sett tilbake på flere gode dager hjemme med familien - fine julegaver, god mat og koselige juletradisjoner.

Dette var langt fra virkeligheten for de redde trillingene i Korsvika. Helt på tampen av romjula løp de ut av sitt eget hus i full panikk. De skrek i kor mens de sprang bortover den tomme gata, på seg hadde de kun pysj og støvler. Neste stopp var «nabokjærringa» Tone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer