Besøksvenn

– Vi har fått et helt spesielt vennskap

For ni år siden møttes Grete (63) og Bjørg (95) for første gang, og kjemien stemte umiddelbart. – Det var spesielt å oppleve hvordan vi fant hverandre med en gang. Da jeg ble besøksvenn, oppdaget jeg at jeg fikk mye mer enn jeg ga, sier Grete.

ALLTID LIKE HYGGELIG: Bjørg sier at hun ser fram til hvert eneste treff med besøksvennen sin. – Ingen er som Grete. Jeg er så takknemlig for at vi fant hverandre, sier hun. Foto: Ellen Jarli
ALLTID LIKE HYGGELIG: Bjørg sier at hun ser fram til hvert eneste treff med besøksvennen sin. – Ingen er som Grete. Jeg er så takknemlig for at vi fant hverandre, sier hun. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Noen ganger kan menneskemøter være magiske. Når du treffer en likesinnet og oppdager at kjemien er til stede fra første stund. Slik var det for Grete Rynning Seip og Bjørg Bjørnstad. Grete er besøksvenn for Bjørg, og Bærum Røde Kors satte opp det første møtet mellom dem.

– Det ble bare full klaff. Vi hadde med oss en dame til fra organisasjonen, men hun fikk nesten ikke sagt et ord. Vi hadde så mye å snakke om, forteller de to damene og smiler mot hverandre.

Vi møter dem hjemme hos Bjørg. Den spreke 95-åringen bor for seg selv på Østerås. Hun viser vei inn til den hjemmekoselige leiligheten, og serverer bakst og kaffe. Vi får en varm velkomst. Begge kvinnene utstråler energi og livsglede, og latteren sitter løst. Selv om det skiller 32 år i alder, har de svært mye til felles og veldig mye å snakke om.

Gir livskvalitet

Det første møtet skjedde i mars 2013. På det tidspunktet hadde Grete mistet begge sine foreldre, og ville bruke tiden hun hadde til overs til å gjøre noe meningsfylt. Hun kontaktet Røde Kors med ønske om å bli besøksvenn, og de foreslo Bjørg. Organisasjonen jobber for å matche bruker og besøksvenn som passer sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer