Kk-reportasje

- Vi har gode nyheter. Vi har en jente til dere

Trine (38) glemmer aldri telefonen fra adopsjonsbyrået, og hvordan livet gikk fra sorg til glede.

FRA SORG TIL GLEDE: Da Trine Eskeland (38) og mannen Snorre Wikstrøm (42) fikk Evelin, snudde alt. Foto: All Over Press Norway
FRA SORG TIL GLEDE: Da Trine Eskeland (38) og mannen Snorre Wikstrøm (42) fikk Evelin, snudde alt. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du noen gang opplevd å få et tegn? Midt i en tung tid, gjorde Trine Eskeland (38) nettopp det:

Det er bare noen uker etter at hun har mistet faren sin, hun er midt i den svarteste sorgen en aprildag i 2012.

Og akkurat da skjer det, Trine Eskeland (38) får et tegn.

LES OGSÅ: Linn Stokke om sorgen som alltid vil være der

Sorgen kom før gleden

I tre små brev, i en liten lykkekake. «Du får en hyggelig telefon neste uke» stod det på den ene lappen. «Gode nyheter vil komme til deg fra langt unna» stod det på den neste. Og så, enda en: «Lykken vil komme og bli hos deg».

Ikke at Trine trodde på sånt. Hun hadde nesten sluttet å håpe at hun og mannen Snorre Wikstrøm (42) skulle få barnet de lengtet etter. Etter et år i adopsjonskø ble de i 2010 godkjente som adoptivforeldre. Men bare en måned i forveien hadde Trines far fått vite at han hadde uhelbredelig kreft.

I desperasjon etter at han skulle få oppleve å bli bestefar, byttet de adopsjonsland fra India til Ungarn, som ville gi fortere saksgang. Men i april 2012 gikk Trines far bort, uten å få oppleve et barnebarn. Og det er i den tunge tiden etterpå, at Trine skriver på bloggen sin:

«Å vente på døden og samtidig vente på livet. Det er det jeg har gjort i disse to årene. (…) Sorgen kom før gleden, og akkurat nå er smerten over det nesten ikke til å holde ut.»

LES OGSÅ: -Det er en rar sorg jeg har nå

FRA SORG TIL GLEDE: Trine Eskeland ventet både på døden og livet. Men det var beskjeden om livet som snudde opp ned på alt.
 Foto: Astrid Waller/All Over Press Norway
FRA SORG TIL GLEDE: Trine Eskeland ventet både på døden og livet. Men det var beskjeden om livet som snudde opp ned på alt. Foto: Astrid Waller/All Over Press Norway Vis mer

Telefonen som forandret alt

Men så … Fem dager etter at hun hadde lest brevene i lykkekakene ringte telefonen. Og livet ble snudd på hodet: «Vi har gode nyheter. Vi har en jente til dere.» Trine svimlet. Greide ikke å ta inn beskjeden med det samme. Hun skulle bli mor. Snorre og hun skulle endelig, endelig bli foreldre.

Så fikk paret de første opplysningene og det første bildet: En nydelig jente på 4,5 år, med skøyeraktig blikk. Det var juni. Det var blitt sommer, og alle brikker falt på plass. Alle tilfeldighetene hadde ført dem til akkurat denne jenta. Til Evelin.

– Vi så jo at det var henne vi hadde ventet på. Det var så fantastisk at denne vakre jenta skulle bli vår datter, forteller Snorre.

LES OGSÅ: - Jeg vil vurdere å adoptere

Ga et løfte på dødsleiet

Fra bunnløs sorg gikk de to til å oppleve den beste tida i livet noensinne. I dag er det to år siden den vesle familien ble forenet. Og selv om Evelin ikke rakk å møte noen av bestefedrene, har hun begge bestemødrene høyst til stede i livet sitt og et nært forhold til dem.

Datteren og barnebarnet har vært et løft for hele familien, som når sola kommer tilbake etter mørketida. Trine bærer fortsatt på en sorg over at faren aldri rakk å møte barnebarnet sitt. Men på dødsleiet hans lovet hun ham å fortelle det blivende barnet alt om bestefaren, slik at Evelin skulle føle at hun kjente ham. Det løftet har hun holdt.

– Når vi er på graven hans, klemmer Evelin gravsteinen og sier: «Hei morfar. Jeg vet at du er snill og at du passer på meg.»

Denne reportasjen ble opprinnelig publisert i KK48.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer