Unni Lindell:

– Vi har overvåkningskameraer og alarmer overalt

Unni Lindell skriver så det kan gå kaldt nedover ryggen på leseren, men det er fiksjon. Hennes egen frykt er der hele tiden, i virkeligheten.

FRYKT: Unni Lindell har brukt sin egen frykt til å skrive skumle krimbøker - og tjent godt på det. FOTO: Geir Dokken
FRYKT: Unni Lindell har brukt sin egen frykt til å skrive skumle krimbøker - og tjent godt på det. FOTO: Geir Dokken Vis mer
Publisert

Bak oss står bøker i stabler. Det er mange av dem, og hun som har skrevet dem har akkurat kommet inn i rommet hos forlaget som gir ut bøkene hennes. Selv om sola skinner ute, og termometeret viser 21, har Unni Lindell kledd seg godt.

– Jeg hater å fryse, sier krimdronningen, og drar opp bukselinningen.

– Se, jeg har strømpebukse på meg.

Unni smiler.

Å fryse er bare en av mange ting hun frykter. Frykt. Redsel. Alltid på vakt. Unni Lindell skriver så det kan gå kaldt nedover ryggen på leseren, men det er fiksjon. Hennes egen frykt er der hele tiden, i virkeligheten.

Ser farer overalt

– Jeg er en veldig redd person. Jeg har mye redsel, ikke angst - det er jo en alvorlig diagnose. Men jeg ser farer overalt. Hvis jeg går rundt på et kjøpesenter, tenker jeg alltid at det kan komme en person som begynner å skyte. Jeg sjekker alltid om det finnes en nødutgang. Å fly er jeg redd for, og er jeg på en togstasjon står jeg alltid langt inne på perrongen, så det ikke kan komme noen å dytte meg ut i skinnegangen, forteller Unni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer