Kathrine Sørland

- Vi holdt på å miste henne

Kathrine Sørland (34) ble hastet til sykehus av pappa Kjell-Arne.

FIKK STØTTE SOM NYBAKT MAMA : - Jeg ville ikke ha råd. Jeg ville bare at du skulle være der. Og det var du, sier Kathrine Sørland om tiden da hun var nybakt mamma og fikk støtte av pappa Kjell-Arne. 
 Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
FIKK STØTTE SOM NYBAKT MAMA : - Jeg ville ikke ha råd. Jeg ville bare at du skulle være der. Og det var du, sier Kathrine Sørland om tiden da hun var nybakt mamma og fikk støtte av pappa Kjell-Arne. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er først litt senere, i bunnen av kaffekoppen, at Kjell-Arne, Kathrine Sørlands (34) pappa, lener seg litt fram.

– Vi holdt jo på å miste henne, vet du, sier han og forteller historien om da tre år gamle Kathrine tømte sin bestefars boks med astmatabletter, tabletter så sterke at bestefar selv nøyde seg med en halv tablett per dag. Kathrine måkte i seg hele boksen.

Det var pappa som rykket ut til sykehuset i Sauda, mens Kathrines mor var hjemme med deres ett år gamle sønn. Det var pappa som holdt blikket blekt festet på pulsmåleren, som viste Kathrines faretruende høye puls, livredd for å miste henne, med legenes frykt skrevet inn i ansiktene. Og så, da pulsen gradvis normaliserte seg:

– Det var fantastisk. Det føltes som en gjenfødelse, sier Kjell-Arne. Og det er 30 år siden, men når han sier det, er det med et ansikt som sprekker opp i bare kjærlighet.

LES OGSÅ: Å miste henne var umenneskelig tøft

Den mest kaotiske tiden i Kathrines liv

Episoden med astmatablettene var ikke første gang pappa Kjell-Arne måtte rykke ut. I 2008 ble Kathrine mamma for aller første gang.

Men der den fortumlede lykken skulle ha vært, var det bare bitende uro.

For samtidig som Kathrine slet med ammingen og den overveldende følelsen av ansvar, skulle hun denne vinteren sannelig også reise Norge på kryss og tvers for å kåre Norges styggeste rom på TV3.

Det er pumping, tårer og babyutslett, og det er midt i Katrines mørkeste kaos, at han kommer. Pappa.

UVURDELIG HJELP: - Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag, hadde det ikke vært for at jeg fikk så god hjelp og trygghet av mamma og pappa rett etter fødselen, erkjenner Kathrine. Foto: All Over Press Norway
UVURDELIG HJELP: - Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag, hadde det ikke vært for at jeg fikk så god hjelp og trygghet av mamma og pappa rett etter fødselen, erkjenner Kathrine. Foto: All Over Press Norway Vis mer

– Det var den mest kaotiske tiden i hele mitt liv … og så kom du og bare tok ham i armene dine som det naturligste i verden … det var så godt. Og så husker jeg så godt da du kom hit for å følge meg og Leon hjem til Stavanger for første gang. Det var fred og lykke å ha deg der.

- Jeg ville ikke ha råd. Jeg ville bare at du skulle være der. Og det var du, sier Kathrine og smiler varmt mot pappa Kjell-Arne ved siden av henne rundt kjøkkenbordet. Han har de samme fine trekkene som sin datter, er like blid, like hyggelig.

LES OGSÅ: Fikk angst for å være alene med babyen

Var imot at datteren skulle prøve seg som modell

Hva har så vært de største utfordringene? lurer vi nå. Når har det lugget, de to imellom? Vel … at Kathrine 17 år gammel insisterte på å dra til Milano for å prøve lykken som modell, var ikke akkurat det Kjell-Arne ønsket for sin datter.

– Det var jeg sterkt imot, men jeg ble nedstemt. Jeg kunne ikke se for meg hvordan hun skulle klare seg alene, hun som til da bare hadde vært den som alltid diltet bak oss når vi var på tur, forteller Kjell-Arne.

Møtet med modellbransjen ble da også knallhardt. Men i dag er pappa helt trygg på at Kathrine står godt på egne bein.

– Jeg er veldig stolt over alt hun har fått til, og kan til og med misunne henne litt den utadvendtheten, det å tørre å stå på en scene …sier Kjell-Arne.

- Vi holdt på å miste henne

– Så rart... Det er jo sånn jeg alltid har oppfattet deg! utbryter Kathrine.

I dag er det nettopp farens vilje til å involvere seg i livet hennes som hun gjerne vil føre videre til sin egen sønn. Men det aller fineste hun har lært av sin pappa, er dette:

– Det å tørre å gå ut der. Da jeg var liten, tenkte jeg at du var veldig uredd, jeg tror du tenkte at det alltid ordnet seg. Og den tryggheten prøver jeg å gi til Leon også.

- Også det å tørre å satse, selv om man ikke helt vet hva man går til, sier Katrine. Og pappa, ja han bare tar imot.

Saken er hentet fra KK45, som er i salg fra fredag 7. november.

Der kan du også lese om Jørn Hoel og datteren Kine, som vet at om det skulle røyne på, vil hun alltid få sitt livs peptalk fra pappa Jørn, og om Carina Dahl, som forteller om tøff kjærlighet fra pappa Morten Diesel"Dahl.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer