Demenskoret

– Vi klarte å beholde humoren til siste slutt

Da pappaen til Kim, Liza og Mari fikk frontallappdemens, måtte de sette livene på hold. Bare gjennom humor klarte de å beholde litt av pappaen sin.

FRONTALLAPPDEMENS: Pappaen til Mari (til venstre), Kim og Liza fikk frontallappemens. For å holde motet oppe i en ekstremt trist og vanskelig situasjon, ble humor redningen. FOTO: Ida Bergersen
FRONTALLAPPDEMENS: Pappaen til Mari (til venstre), Kim og Liza fikk frontallappemens. For å holde motet oppe i en ekstremt trist og vanskelig situasjon, ble humor redningen. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne måneden hadde NRK-programmet «Demenskoret» premiere. I programmet får vi se 15 personer som har demens, og sammen skal de gjennom en rekke korøvelser. De har ett mål: Å synge foran en full sal på Chat Noir i Oslo.

Serien har berørt mange, og fått mye omtale. Kim Wigaard (34) er kordirigent, og han vet godt hvordan det er å leve tett på en person som har demens.

Sammensveiset familie

Familien Wigaard Johansen har alltid vært en sammensveiset gjeng. Kim (34), Liza (30) og Mari (28) har vokst opp med to fantastiske foreldre. Pappaen deres, Tor, var dyktig i jobben sin, ressurssterk, fornuftig og smart. Han var en ansvarsfull og pålitelig person. Men så begynte alt å endre seg.

– Vi fikk høre fra mamma at han hadde begynt å gjøre så mye rare, uforståelige ting. Vi som familie skjønte ikke hva som skjedde, forklarer datteren Liza.

– Pappa forandret seg helt, og begynte å lyve, si stygge ting til alle rundt seg, og foretok helt horrible valg. Uten at han forsto det selv, begynte han å ruinere familien vår, sier Kim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer