Pensjon og jobb

- Vi må ta livet av begrepet «eldre»

- Å bli 60 i dag er noe helt annet enn før. Det eneste som teller i arbeidslivet er om du er frisk og har lyst til å jobbe, sier Kristin Krohn Devold. Hun etterlyser bedre rekruttering av arbeidstakere over 55.

SPREK: Administrerende direktør Kristin Krohn Devold mener eldre arbeidstakere er en oversett ressurs. Selv fylte hun 60 år i sommer. - Jeg er sprekere nå enn da jeg hadde små barn, sier hun. Foto: Privat
SPREK: Administrerende direktør Kristin Krohn Devold mener eldre arbeidstakere er en oversett ressurs. Selv fylte hun 60 år i sommer. - Jeg er sprekere nå enn da jeg hadde små barn, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Hva pokker er «eldre»? Det eneste som teller i arbeidslivet er om du er frisk, og om du har lyst til å jobbe, sier Kristin Krohn Devold.

Den tidligere forsvarsministeren er administrerende direktør i NHO Reiseliv, og har to svært arbeidskrevende pandemi-år bak seg.

- Det har vært som en slags krig, egentlig, sier hun, og uttrykker samtidig lettelse over at det endelig ser ut til å gå mot lysere tider for en hardt presset reiselivsnæring.

- Hvis man skal se etter noe positivt, er det at pandemien avslørte at vi har en stor mangel på arbeidskraft i Norge. Det kom til syne da utenlandske arbeidere ikke fikk komme inn i Norge, og vi plutselig manglet folk i svært mange yrker, blant annet i helsevesenet. Behovet for rekruttering til disse yrkene er stort, og det er bra at vi nå kan gjøre noe med det, sier hun.

Savner kollegaer

En annen positiv følge av pandemien, mener hun, er at vi som samfunn har oppdaget verdien av det sosiale livet på arbeidsplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.