Raymond Johansen om coronatiltak

- Vi må venne oss til å være nærmere hverandre igjen

Da Raymond Johansen var 20, handlet livet hans stort sett om penger, damer og fest. De siste to årene har jobben hans vært å være Oslos største festbrems.

SJEFEN FOR DE DÅRLIGE TIDENE: Det var neppe en to år lang pandemi Oslos byrådsleder Raymond Johansen hadde ønsket seg for hjembyen sin. Men som mye annet i livet - det bare ble sånn. Og det har ikke gjort kjærligheten hans til Oslo noe mindre. Foto: Marit O. Bromark
SJEFEN FOR DE DÅRLIGE TIDENE: Det var neppe en to år lang pandemi Oslos byrådsleder Raymond Johansen hadde ønsket seg for hjembyen sin. Men som mye annet i livet - det bare ble sånn. Og det har ikke gjort kjærligheten hans til Oslo noe mindre. Foto: Marit O. Bromark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er noen som har sagt at Akerselva renner gjennom venene mine. Mor og far er fra Oslo, bestemor og bestefar er fra Oslo, farmor og farfar er fra Oslo, og flere av oldeforeldrene mine er også herfra. Jeg har Oslo i blodet mitt, sier Raymond Johansen.

Oslos byrådsleder er Oslo-gutt på sin hals. Kanskje har han også et avtrykk av Oslo i hjertet sitt, et sted ved siden av pacemakeren han måtte få operert inn i 2010, og som han i flere intervjuer har innrømmet at ga ham angst i tiden etterpå. Men det er et tilbakelagt stadium. Der han sitter i sitt digre og temmelig storslåtte hjørnekontor i Oslo Rådhus, er det ikke sitt eget liv han er bekymret for, men byens.

- Veldig tungt å stenge byen

Utenfor ligger Oslo-fjorden kald og grå. Vinden røsker tak i båtene som ligger til rådhuskaia, et mulig etterslep etter en storm som herjet deler av landet noen dager før. Men byrådslederen er mye mer opptatt av en annen og mer langvarig storm, som gjennom to år har gjort langt større skade på byen hans: Coronapandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.