Adoptere Fra Chile

– Vi måtte fort slutte å sammenligne oss med andre familier

Hørt om de som ble gravide på hentereisen da de skulle adoptere to barn?

DA ADOPSJONSPROSESSEN VAR I GANG BLE LENE GRAVID: Ifølge legene var sjansene for at Lene skulle bli gravid forsvinnende små. Sondre (2) var uenig, og meldte sin ankomst akkurat da Lene og Terje var blitt foreldre til Paula (snart 8) og Leihla (snart 7) i Chile. Siden har ting stått litt på hodet, kan du si. Foto: Julie Christine Krøvel/KK
DA ADOPSJONSPROSESSEN VAR I GANG BLE LENE GRAVID: Ifølge legene var sjansene for at Lene skulle bli gravid forsvinnende små. Sondre (2) var uenig, og meldte sin ankomst akkurat da Lene og Terje var blitt foreldre til Paula (snart 8) og Leihla (snart 7) i Chile. Siden har ting stått litt på hodet, kan du si. Foto: Julie Christine Krøvel/KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det gikk ikke helt etter planen da Lene og Terje endelig skulle bli foreldre. Sjansene for å bli gravid ved naturmetoden var minimale, og legene hadde begynt å snakke om prøverør. Men Lene og Terje var ikke så opptatt av å bære fram sine egne barn. Adopsjon fristet mer enn hormonbehandlinger, og er det egentlig så stas med baby?

– Vi hørte at stadig flere adopterer eldre barn. Hvis vi åpnet for å ta imot barn med helseanmerkninger også, ble ventetiden kortere. Det viktigste for oss var ikke barnas alder eller at de var friske, vi var mest opptatt av å bli en familie, sier Lene.

De krysset av for ja til søsken, ja til eldre barn, ja til barn med spesielle behov. Og traff jackpot: For i Chile satt Paula (4 ½) og lillesøsteren Leihla (3 ½) og ventet på en mamma og pappa. At Paula var hjerteoperert og hadde én arm så ikke Lene og Terje på som et problem. De skulle bli en familie!

– Barna våre levde – i Chile! Når du vet det, er det vanskelig å vente på at adopsjons-prosessen skal gå sin gang. Ventetiden føltes uendelig. Vi heiste det chilenske flagget i hagen, inviterte familien på fest og tapetserte huset med bilder av jentene, de var så søte at vi begynte å si «vi hadde jo aldri fått så pene barn om vi skulle lagd dem selv», ler Lene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer