Selfie

Vi ønsker å finne ut hvordan ansiktet vårt ser ut gjennom å ta selfies

Men selfies gir ofte et litt feil bilde av hvordan omverden ser oss.

BLI KJENT MED EGET ANSIKT: Selfies kan være en måte for oss å bli kjent med vårt eget ansikt.  Foto: Shutterstock / Jacob Lund
BLI KJENT MED EGET ANSIKT: Selfies kan være en måte for oss å bli kjent med vårt eget ansikt. Foto: Shutterstock / Jacob Lund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist det ble tatt et bilde av deg er sjansen stor for at du gjorde det selv. For det kan virke som vi aldri blir lei av å ta selfies, og vi blir rett og slett omringet av dem over alt på sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Kjendiser som Kim Kardashian har til og med nærmest gjort selfies til en karrierevei.

Men har du noen gang lurt på hvorfor vi egentlig tar selfies? 

Nettopp det spørsmålet stilte nevrobiolog ved University College London (UCL), James Kilner, seg i 2014. Svaret han kom fram til vil kanskje overraske deg, for det viser seg at mye av motivasjonen vår for å ta selfies er fordi vi ikke kjenner vårt eget ansiktsuttrykk. Ved å ta bilder av oss selv håper vi derfor å få bedre kjennskap til hvordan vi ser ut. 

Ser sjeldent hvordan vi selv ser ut

Bruno Laeng, som er professor i kognitiv-nevropsykologi ved Universitetet i Oslo, forteller at det er vanskelig for oss å gjenkjenne vårt eget ansikt fordi vi vanligvis bare ser ansiktet vårt fra et perspektiv, da gjerne forfra. 

– Vi ser andre folk fra alle mulige perspektiver, men oss selv ser vi gjerne bare forfra i et speil eller på en selfie, og det hjelper oss ikke i å skape et godt tredimensjonalt bilde av fjeset vårt, forteller han. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer