Trenger man testament?

- Vi ser at mange konflikter kunne vært unngått

For gifte med kun felles barn, er det ikke sikkert man trenger å skrive testament. Derimot kan det være langt viktigere for samboere og andre i mer sammensatte familieforhold.

ANBEFALER TESTAMENT: Leder for Advokatforeningens lovutvalg for barne- og familierett, arv og skifte, advokat Hanne Skråmm, sier endel konflikter kan unngås ved å skrive et tydelig testament. Foto: Tenden Advokat
ANBEFALER TESTAMENT: Leder for Advokatforeningens lovutvalg for barne- og familierett, arv og skifte, advokat Hanne Skråmm, sier endel konflikter kan unngås ved å skrive et tydelig testament. Foto: Tenden Advokat Vis mer
Publisert

Arveregler kan oppleves som komplekse, og for mange vanskelige å sette seg inn i. Dessuten passer ikke de generelle reglene for alle - og da kan det å skrive testament være nyttig. Her kan du lese mer om endringer i arveloven som kom i 2021.

Her fungerer arvereglene godt

Har du bare ett ekteskap bak deg og felles barn, og i tillegg er ganske likestilte økonomisk, da fungerer i utgangspunktet reglene i arveloven bra, sier advokat Hanne Skråmm, som er leder for Advokatforeningens lovutvalg for barne- og familierett, arv og skifte.

At en av ektefellene har særeiemidler kan derimot være ett argument for å skrive testament. Og jo mer sammensatte familieforhold du har - jo viktigere kan et testament være.

- Det samme gjelder for samboere, som slett ikke har likestilte rettigheter med de som er gift, understreker Skråmm.

Unngå dyre konflikter

Generelt påpeker advokaten at det kan være langt gunstigere å betale en advokat for hjelp til å sette opp et testament mens man lever, enn at arvingene må betale dyrt for å løse konflikter i ettertid, råder Skråmm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer