Yngvar Numme

«Vi skal sette på Dizzie Tunes sin juleplate - og tenke på dere»

Thomas Numme deler trist beskjed på sosiale medier.

YNGVAR NUMME: Døde brått og uventet. Foto: NTB
YNGVAR NUMME: Døde brått og uventet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag deler tv-profil Thomas Numme (53) en trist beskjed på sosiale medier. Faren hans - den folkekjære artisten, låtskriveren og regissøren Yngvar Numme (79) er død.

«I natt mistet vi vår kjære Pappa, så brått og uventet. Vi var uendelig glad i deg. At du ikke er med oss lenger kommer til å ta lang tid å begripe. Vi vet du gledet mange gjennom fem tiår og det er vi så utrolig stolte av. Tusen takk for all støtte og kjærlighet, og ikke minst alt tull og tøys. Du var høyt elsket. Savner deg allerede. Hvil i fred!»

Etter at Thomas delte innlegget på Instagram, har ikke de varme hilsningene og fine meldingene latt vente på seg. Kommentarfeltet er fullt av røde hjerter.

Blant dem som har kommentert er programleder og tv-profil Solveig Kloppen (52):

«Så trist å lese, kjære Thomas. De varmeste tanker til dere. For en gøyal og fin fyr. Også i år skal vi sette på Dizzie Tunes sin juleplate - og tenke litt ekstra på dere».

Thomas nære makker gjennom en årrekke i Senkveld, Harald Rønneberg (50), viser sin kjærlighet til Thomas med ordene: «Hvil i fred, kjære Yngvar. Tenker på dere!».

Komiker Terje Sporsem (47) deler også fine ord:

«Uff, det var trist å høre, Thomas! Kondolerer så mye til deg og hele familien».

En gledesspreder

Yngvar Numme er blitt omtalt som det norske folks store gledesspreder. Han er kanskje best kjent som vokalist i showgruppa Dizzie Tunes, som han var i sammen med Øyvind Klingberg, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland og Svein Helge Høgberg.

De har turnert med en rekke revyer og musikalske show i årevis. Numme var også å se på tv-skjermen gjennom flere underholdningsprogram.

KONGENS FORTJENESTEMEDALJE: Her ble Yngvar Numme hedret med Kongens fortjenestemedalje i gull. Medaljen ble overrakt av fylkesmann Hans J. Røsjorde (til v.) ved en tilstelning på Bristol Hotel i Oslo i september 2002. Foto: NTB
KONGENS FORTJENESTEMEDALJE: Her ble Yngvar Numme hedret med Kongens fortjenestemedalje i gull. Medaljen ble overrakt av fylkesmann Hans J. Røsjorde (til v.) ved en tilstelning på Bristol Hotel i Oslo i september 2002. Foto: NTB Vis mer

I 1990 fikk han Leonard-prisen, som er den høyeste og gjeveste utmerkelsen til norsk revy. I 2002 fikk han kongens fortjenestemedalje i gull.

Nå har også Harald Rønneberg delt et eget innlegg på sin Instagram-profil, for å hedre Yngvar. I innlegget viser han stor takknemlighet for at han fikk muligheten til å bli kjent med Yngvar:

«Jeg vokste opp med å kose meg med denne fantastiske mannen på både tv og scene. Og jeg er så takknemlig for at jeg fikk gleden og æren av å bli kjent med Yngvar både privat og profesjonelt. Et tvers i gjennom godt menneske jeg så opp til og som heiet på oss hele veien.»

«I dag er Norge blitt et mindre morsomt sted! Og ingen må glemme all den latter og glede han har skapt og hans store betydning for norsk underholdningshistorie.Men enda viktigere så var han pappaen til en av mine aller beste venner. Mine tanker går til Thomas og resten av familien. Hvil i fred, Yngvar», står det i innlegget.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet