Karen Marie Berg:

- Vi skylder de døde å leve

Karen Maries (40) store kjærlighet, og far til deres to små barn, falt brått om og døde på en joggetur. Først etter seks måneder kunne hun begynne å sørge.

PARET: - Jeg er blitt forelsket i deg, sa Hans Kristian en dag til Karen Marie. Det ble starten på et lykkelig samliv, med to barn, helt til det brått stoppet. FOTO: Privat
PARET: - Jeg er blitt forelsket i deg, sa Hans Kristian en dag til Karen Marie. Det ble starten på et lykkelig samliv, med to barn, helt til det brått stoppet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det var en av de siste dagene i juli i 2018. Hans Kristian Amundsen la ut på en joggetur han aldri kom hjem fra. Et hjerteinfarkt stoppet ham, bare 58 år gammel.

For mange var han kjent som Jens Stoltenbergs betrodde statssekretær og tidligere redaktør for avisa Nordlys. For Karen Marie Berg og barna Agnes og Jørgen, sju og fem år den gangen, var han verdens fineste mann og pappa.

Hun har sørget knallhardt, men nå sitter NRK-journalisten med et stort smil midt i Oslo sentrum, i lobbyen på Amerikalinjen, boutiquehotellet med kontinental schwung over seg.

Hun er på et annet sted i livet nå. I januar slippes podcasten hun har laget om sorg, «Sorgens kapittel».

Gjennom hele høsten har hun møtt et knippe kjente mennesker som også har opplevd stor sorg, men mest av alt har hun ønsket å høre hvordan de kom seg gjennom den mørke tunnelen og fant tilbake til en god hverdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer