Trude Espås-saken

- Vi skylder Trude og andre kvinner som blir utsatt for vold og drapshandlinger å ikke gi opp

I fem år har forfatter Linda Klakken levd med Espås-saken døgnet rundt. I arbeidet med boka «Jakten - på sporet av mannen som drepte Trude Espås», har hun lett etter skjulte detaljer og gått over gamle spor.

JAKTEN PÅ DRAPSMANNEN: I sin nye bok jakter Linda Klakken på drapsmannen til Trude Espås. Foto: NTB
JAKTEN PÅ DRAPSMANNEN: I sin nye bok jakter Linda Klakken på drapsmannen til Trude Espås. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Helt siden drapet på 20 år gamle Trude Espås 8. august 1996 i turistbygda Geiranger på Sunnmøre har mannen jeg kaller Willy, ruslet rundt i verden som en fri mann. Sommeren 2022 er det 26 år siden den nyansatte stuepiken på Hotel Union ble funnet drept.

Det skriver Linda Klakken i boka «Jakten - på sporet av mannen som drepte Trude Espås».

I fem år har Klakken levd med saken døgnet rundt. Når barna er lagt om kvelden har hun sittet mellom enhjørninger og leker på datterens rom og jaktet en drapsmann. Lett etter detaljer som politiet kanskje ikke har funnet og gått over gamle spor igjen og igjen.

- Vi skylder Trude og andre kvinner som blir utsatt for vold og drapshandlinger å ikke gi opp. Vi må fortsette å grave for å prøve å løse saken, sier Klakken til Vi.no.

Sporløst forsvunnet

Den 8. august 1996 satt 20 år gamle Trude Espås på en utkikkstein på veistrekningen Grandestranda i Geiranger. Hun satt og leste i en bok. Det var siste gang hun ble sett. Midt på lyse dagen, midt i turiststrømmen i Geiranger, ble hun bortført og drept i skogen like ved. Da hun ikke kom på jobben på hotellet hun jobbet dagen etter ble hun raskt meldt savnet. En stor leteaksjon ble satt i gang, men Espås ble ikke funnet før 11 dager senere. Hun ble funnet av en turgåer i oreskogen som lå like ved utkikksteinen der hun sist ble sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer