Motivasjon

- Vi trenger å bli mer bevisste på øyeblikket

Hvert øyeblikk inneholder verdifull informasjon. Ta vare på det og putt det i minnebanken!

CHRISTINE OTTERSTAD: Livscoach Christine er fast spaltisk i KK. Foto: Astrid Waller
CHRISTINE OTTERSTAD: Livscoach Christine er fast spaltisk i KK. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par år siden jobbet jeg med et team med toppidrettsutøvere. Disse gutta hadde vært med i gamet i mange år og visste hva som måtte til for å bli best. Eller rettere sagt, de visste hvor uendelig mye som skulle til for å kunne være med å konkurrere mot de beste. Spesielt én på teamet var veldig søkende. Han var inne i en «tørkeperiode» utviklingsmessig og måtte finne seg i å sitte mye på benken under konkurransene. Vi gikk en del turer, han og jeg. På turene kartla vi hva han skulle fokusere på, slik at den mentale sperren løsnet.

En dag, på en av turene våre, fortalte han meg at han aldri før hadde vært så langt nede som toppidrettsutøver. Han hadde aldri følt seg så slått i bakken, både fysisk og mentalt. Han ba meg stoppe opp og vente litt, slik at han kunne «fotografere øyeblikket og lagre det». 

LES OGSÅ: Slik lykkes du med å nå målene dine

Jeg må ha sett ut som et spørsmålstegn, for han forklarte videre at dette var et øyeblikk og en situasjon han aldri ville tilbake til. «Hvordan skal jeg holde meg unna denne situasjonen om jeg ikke lagrer den? Jeg må jo vite hvordan det er å være akkurat her, slik at jeg vet når jeg IKKE er her lenger. Du sier jo selv at det ligger mye motivasjon i smerte også!» 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer